Vimmerbytjejer fast på hotellrum i Thailand efter regnkaos: ”Folk åker båt på gatorna” - Vimmerby Tidning

Vimmerbytjejer fast på hotellrum i Thailand efter regnkaos: ”Folk åker båt på gatorna”

2017-01-05 22:54

Ovanligt kraftiga monsunregn har orsakat översvämningar i södra Thailand.
Tre Vimmerbytjejer befinner sig i de drabbade områdena.
– Vi kom hit för två dagar sedan och det enda vi kan göra är att vara på hotellrummet och gå och äta på hotellets restaurang, säger Josefine Eek till Vimmerby Tidning.

Det är de sydöstra delarna av Thailand som har drabbats av de värsta översvämningarna efter den senaste tidens kraftiga regnoväder.
Koh Samui, en populär semesterort bland svenskar som vill fly vinterkylan, har drabbats.
Där befinner sig tre Vimmerbytjejer – Josefine Eek, Julia Hammarström och Lisa Hultström – och här berättar de själva om starten på semestern som inte blev vad de tänkt sig.
– Vi befinner oss just nu på Koh Samui. Den gata vi bor på är inte översvämmad men vi har sett i en grupp på Facebook (svenskar i Thailand) att folk lagt upp bilder på gatorna runt omkring som är totalt översvämmade. Folk åker båt på gatorna och vattnet bara forsar fram. Vi kom hit för två dagar sedan och himlen har varit så gott som öppen sen dess, och det är inte lite det regnar, säger Josefine Eek.

De svåra översvämningarna har lett till att de är fast på sitt hotellrum.
– Det enda vi kan göra om dagarna är att vara på hotellrummet och gå och äta på hotellets restaurang.  Det blåser väldigt mycket också och vårt hotell ligger precis vid havet, vågorna är riktigt stora. Vårt hotell har än så länge klarat sig från både översvämningar och strömavbrott. Vi bor på bottenvåningen och skulle det bli översvämning blir det blött i vårt rum.

På lördag var tanken att de skulle förflytta sig till Koh Tao, en grannö till Koh Samui.
– Vi får se hur det blir med det. Från Koh Tao skulle vi sedan ta oss till Koh Phanang som också är en grannö till Koh Samui men både Koh Tao och Koh Phanang har samma problem med regnet. Vi kanske ändrar om våra planer och åker någon annan stans om det fortsätter så här.

De är hoppfulla och enligt väderprognoserna ska det bli bättre till helgen.
– Vi har i alla fall tur som inte är på semester här i två veckor, då hade man nog haft panik för att semestern regnat bort. Vi ska resa i tre månader så för oss finns ju tid att ändra planer och så vidare. Vi kommer hinna med sol och bad ändå men självklart är det tråkigt att bara spendera sin tid på ett hotellrum.

Vimmerbytjejer fast på hotellrum i Thailand efter regnkaos: ”Folk åker båt på gatorna”

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler