"Vi vill värna om småskolorna"

Det räcker att åka till Vimmerby en dag i veckan, det menar Peter Karlsson (C).

Djursdala skola. En av skolorna som berörs om förslaget att alla kommunens elever i årskurs 6 ska flytta till en skola Vimmerby.

Djursdala skola. En av skolorna som berörs om förslaget att alla kommunens elever i årskurs 6 ska flytta till en skola Vimmerby.

Foto: Arkivbild: Jenn Hultberg

Vimmerby2018-06-22 08:30

I en handlingsplan från Barn och utbildningsnämnden, kom det bland annat fram ett förslag om att utreda att flytta alla elever i årskurs 6 till skolor i Vimmerby. Anledningen är att timplanen ändras så att eleverna i årskurs 6 ska läsa två timmar språk varje vecka, istället för en timma som tidigare. När Lis-Astrid Andersson (S) berättade om förslaget poängterade hon att sexorna redan i dag läser flera ämnen på AL och Vimar. Hon menar att eleverna därför skulle behöva åka in till Vimmerby två dagar varje vecka, för att få till ett schema som grundar sig i likvärdighet.

– Och bussresorna kostar för mycket pengar för småskolorna, sa hon då.

Centern och KD tycker inte att sexorna ska undervisas på skolor i Vimmerby. Peter Karlsson (C) anser att de två timmarna språk vist kan läsas under samma dag, om den ena timman görs på morgonen och den andra på eftermiddagen.

– Vi vill värna om småskolorna. Vi tycker det är fullt tillräckligt att åka till Vimmerby en dag i veckan, som de gör idag. Det är en bra övergång inför högstadiet, säger Peter Karlsson.

Han pekar också på att det i dagsläget inte finns plats för alla eleverna i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!