Turistchefen lämnar – hit flyttar han

Peter Göransson lämnar sin tjänst som turistchef i Vimmerby för nya utmaningar som företagsrådgivare på Västervik Framåt. "Det har varit en ynnest att få jobba med varumärket Astrid Lindgrens Vimmerby".

Peter Göransson tackar för sig som turistchef i Vimmerby efter fem och ett halvt år, för att bli företagsrådgivare på Västerik Framåt.

Peter Göransson tackar för sig som turistchef i Vimmerby efter fem och ett halvt år, för att bli företagsrådgivare på Västerik Framåt.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby/Västervik2019-04-24 21:00

I fem och ett halvt år har Peter Göransson varit turistchef i Vimmerby. På onsdagen stod det klart att han tackar för sig.

– Det har varit fem otroligt spännande och häftiga år tillsammans med framför allt ett skönt gäng kollegor. Men det har också varit fantastiskt att fått förmånen att lära känna alla fina branschföretag, inte bara som företag, utan också människorna bakom. Att sedan fått jobba med varumärket Astrid Lindgrens Vimmerby har varit en ynnest. Så det finns många härliga värden jag tar med mig framåt, säger han.

Under våren har Västervik Framåt genomgått en rekryteringsprocess för att ersätta Camilla Janbring, som i december började som företagslots på Västerviks kommun. Tjänsten stuvades dock om en del och Peter Göransson blir nu en ren företagsrådgivare.

– Det kom en öppning och jag kände att det här vill jag verkligen ta vara på. Att få jobba med företag, utveckling och rådgivning är något jag till viss del gör redan i dag i min roll, men här blir uppdraget lite bredare gentemot olika branscher och även nystartade företag och det känns bra.

Innan Peter Göransson började som turistchef i Vimmerby drev han tillsammans med sin fru Tofvehult Kafé Konferens, vars konceptförändrade verksamhet han fortfarande har ett mindre engagemang i. Peter har även erfarenhet som coach, säljare, handelsledare och placeringsrådgivare på Länsförsäkringar.

– Jobbmässigt blir det lite som att "komma hem" till Västervik igen. Jag är också mycket stolt och väldigt glad över att få bli en del av ett härligt team, med ett spännande och tydligt tillväxtuppdrag, säger han.

Thomas Eriksson, som skött rekryteringen, säger så här om att det är ett bekant näringslivsansikte i regionen som återvänder till arbetsmarknaden i Västervik:

– Vi är oerhört glada att kunna knyta till oss en person som Peter. Han har en gedigen egen erfarenhet som näringsidkare, han har stor kunskap om och inger respekt i regionen och han är en stor och omtyckt personlighet.

– Genom tillsättningen av Peter Göransson kan Västervik Framåt knyta samman sina tjänster för näringslivet ytterligare. Bolaget arbetar med utveckling, service och marknadsföring och rådgivningsdelen är en viktig del i hjälpen att skapa tillväxt i kommunens näringsliv. Peter kommer vara mycket ute på fältet och främst råda nyföretagare samt hjälpa små och mellanstora företag i kommunen att utvecklas.

Peter Göransson börjar sin tjänst i slutet av augusti.

– Jag är glad och stolt över det jag har fått vara med om att göra i Vimmerby. Och jag kommer minnas allt vi gjort i Vimmerby med glädje. Allt det lägger jag i den goa minneslådan, och kan ta fram det emellanåt.

– Samtidigt är jag jätteglad och stolt över att få förtroendet att få jobba med företagsrådgivning i Västerviks kommun. Två goda ting.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!