Utbildning gav jobb direkt - Vimmerby Tidning

Utbildning gav jobb direkt

14 förskolelärare tar examen och alla har fått anställning

2017-01-10 15:55

14 studenter har tagit examen från förskollärararprogrammet på Campus Vimmerby. Samtliga har jobb som väntar direkt, fyra av dem i Vimmerby.

14 förskolelärare tar examen och alla har fått anställning

Det är den tredje omgången som utexamineras som förskollärare efter sju terminers studier på Campus Vimmerby. Utbildningen har skett på distans via videokonfrens och webbteknikmöten. Ett fåtal träffar har skett på Linnéuniversitetet i Kalmar, men tentor och grupparbeten har gjorts i Vimmerby.

Praktik i form av VFU (verksamhetsförlagd utbildning) har också varit en stor del av utbildningen. Praktiken har varit förlagd till Västervik och Vimmerby.

Samtliga 14 studenter har alltså anställning som väntar direkt efter utbildningen. Fyra av dem har fått jobb i Vimmerby. En av dem är Helena Jönsson.

Jag kommer från Skåne ursprungligen, men kärleken tog mig till Vimmerby. Jag har jobbat med bland annat turism, i butik, i reception och med funktionshindrade tidigare. Jag har dock alltid gillat att jobba med barn, så därför valde jag den här utbildningen. Den har varit väldigt bra och det har funkat fint att plugga på distans. Att det gick så fort att få jobb var förstås också väldigt positivt, säger Helena Jönsson.

Utbildning gav jobb direkt

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler