"Tidernas bästa Midnattssolsrally på G"

Om en dryg vecka är det dags för tredje Midnattssolsrallyt med Vimmerby som bas. Troligen också det sista i Vimmerby – för den här gången.

Dags för tredje och troligen sista  Midnattssolsrallyt i Vimmerby för den här gången. I år blir det ingen uppställning på torget på premiärdagen. Lars Jonsson hoppas också slippa regnet.

Dags för tredje och troligen sista Midnattssolsrallyt i Vimmerby för den här gången. I år blir det ingen uppställning på torget på premiärdagen. Lars Jonsson hoppas också slippa regnet.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-06-18 20:00

Projektledaren Lars Jonsson ser tidernas bästa Midnattssolsrally framför sig.

– Vi har en väldigt bra bana, det är nog den bästa vi kan prestera. Klubbarna och markägarna har verkligen gjort ett kanonjobb, säger han.

I startfältet finns en mängd kända namn från rallyvärlden men också andra. Det är Stig Blomqvist förstås, och Björn "Nalle" Johansson och Arne Rådström.

– Ska man gå på tävlingsområdet och peka ut alla världsmästare, europamästare och svenska mästare får man ont i fingret. Vi saknar ingen, alla är där, säger Lars Jonsson.

Lägg där till en profil som debutanten Thomas Ravelli.

I år är 15 procent internationella ekipage. Det mesta någonsin.

– Det sätter också sin charm på tävlingen, och ger lite annorlunda bilar.

I år lämnar rallyt stora torget i Vimmerby till förmån för området vid Odal.

– Det är dels för att förnya och förändra, dels för att få en folkfest på ett och samma ställe. Vi har start och mål där, och de första hinner komma tillbaka innan de sista har startat, säger Lars Jonsson.

På onsdag är det öppen besiktning hela dagen och på kvällen körs den populära stadssträckan i Vimmerby. torsdagen bär det av norr ut. Fredagen körs mot Hultsfred och Oskarshamn och på lördagen blir det väster ut. Det är totalt 17 specialsträckor.

vart rallyt körs nästa år är inte bestämt ännu.

– Ambitionen är att lämna, det tar så mycket kraft från klubbarna. Men vi återkommer gärna, om det nu inte blir en fortsättning. Ingen vet, men ett besked kommer i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!