Spekulant klar för Östra Ceos sista tomt

Den sista tomten på Östra Ceos är på väg att säljas. Ett handelsföretag ska etablera sig på området på tomten som är på 5 000 kvadratmeter.

Tomten på Östra Ceos som Vimmerby kommun är på väg att sälja till ett handelsföretag.

Tomten på Östra Ceos som Vimmerby kommun är på väg att sälja till ett handelsföretag.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-10-23 21:15

Företagsetableringarna på Östra Ceos har kommit i rask takt på sistone och nu bekräftar Bo Palmér som är projektledare på Näringslivsenheten i Vimmerby kommun att den sista tomten på området är på väg att säljas.

– Jag kan bekräfta att ett handelsföretag kommer att köpa den sista tomten. Vilket det är vill jag dock inte säga förrän alla papper är påskrivna och affären är helt klar, säger Bo Palmér.

Tomten är belägen mellan byggnaden där Strömstyrkan håller på att bygga färdigt sina lokaler och parkeringen till Arena Ceos.

Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning ska det ha funnits intresse från butikskedjan Rusta att etablera sig på orten.

– Vi öppnar ständigt nya butiker runt om i landet, men enligt vår etableringschef är Vimmerby inte aktuell som ny ort för oss i nuläget, säger Cecilia Gärdestad som är presskontakt på Rusta.

En rad företag har de senaste åren etablerat sig på Östra Ceos. I dagarna togs de första spadtagen för det allra senaste. Företagscentret som Mikael Eklund står bakom.

– Vi har kommit igång och arbetar med grunden. Nästa vecka ska plintar sättas och gjutas. Sedan är förhoppningen att själva stommen till byggnaden ska vara klar till årsskiftet så vi kan ta arbetet invändigt under vintern. Tanken är att ha allt klart senare i vår, säger Mikael Eklund.

Hur ser upplägget ut för lokalen?

– Det blir sju företagsfack med lokaler på 144 kvadratmeter styck avsett för mindre firmor. Längst ner i änden av byggnaden ska det bli kontor i två våningar. På övervåning ska vi inreda och hyra ut enstaka kontor. På bottenplan sparar vi en yta på 400 kvadratmeter i hopp om att hitta en intressent till hela den ytan. Det finns redan intresse, men inga avtal är skrivna än, säger Mikael Eklund.

Att marken på Östra Ceos nu är slut innebär att nya intressenter som vill etablera sig på orten får rikta blickarna mot Krönsmon.

– Den här situationen gör att vi måste fokusera ännu mer på Krönsmon. Första steget blir att få till en visningsväg så att man kan ta sig in på området och visa upp det för intressenter. Sedan är en ändring i detaljplanen på gång som gör att vi kan ta bort en del prickmark och få till bredare tomter. Det finns inga överklaganden på det, men det återstår att tas beslut. Våra planer har även fått klartecken från Trafikverket, säger Bo Palmér.

Tomten där Mikael Eklund börjat bygga sitt nya företagscenter med den sista tomten som är på väg att säljas i bakgrunden på andra sidan gatan.
Tomten där Mikael Eklund börjat bygga sitt nya företagscenter med den sista tomten som är på väg att säljas i bakgrunden på andra sidan gatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!