Så kan nya parkeringsplatser skapas

Bostadsplanerna vid gamla Sibyllaparkeringen innebär att drygt 60 parkeringsplatser försvinner i centrala Vimmerby. Kommunen arbetar nu med att se över var och hur nya platser kan skapas.

Att göra fler parkeringsplatser vid gymnasiet är ett förslag som finns för att ersätta de parkeringsplatser som försvinner om bostäderna byggs vid Kiosken.

Att göra fler parkeringsplatser vid gymnasiet är ett förslag som finns för att ersätta de parkeringsplatser som försvinner om bostäderna byggs vid Kiosken.

Foto: Arkivbild: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-07-17 08:00

– Självklart tittar kommunen på hur många parkeringsplatser som försvinner, och hur det går att skapa nya parkeringsplatser, säger Miklos Hathazi, samhällsbyggnadschef.

Det arbetet sköts av tjänstemän på gatukontoret.

Tomas Peterson (M), kommunalråd, berättar att parkeringsfrågan diskuterats i kommunstyrelsen.

– Vi har bland annat diskuterat om det kan göras parkeringsplatser i huset som ska byggas. Det är inte troligt, men det har diskuterats.

Ett förslag som är mer troligt är att rita om parkeringen vid gymnasieskolan. Där går det att skapa fler parkeringsplatser, utan att behöva utöka planen.

– I övrigt tycker jag personligen att vi har gått om parkeringsplatser i Vimmerby, säger Tomas.

För de som kommer bo i de nya bostäderna är Domusgaraget och Hemköpsgaraget tänkbara parkeringsplatser. Men idag finns inga krav på att det behöver finnas ett visst antal parkeringsplatser för att kunna bygga fler bostäder.

– Bostäder är viktigare än parkeringar. Det går att bygga utan att ha löst parkeringsfrågan, men vi vill hinna lösa det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!