Så blev inspirationsmötet om Locknevi

Inspirationsmötet för Locknevi resulterade i 150 nya idéer för samhällets framtid.

Locknevi. Till inspirationsmötet kom 40-50 personer för att prata om Locknevis framtid.

Locknevi. Till inspirationsmötet kom 40-50 personer för att prata om Locknevis framtid.

Foto: Arkivbild: Jenn Hultberg

Locknevi2018-06-21 14:30

Vår tidning har tidigare berättat om den nybildade projektgruppen Locknevi Framåtblick. Gruppens vision är att få Locknevibygden levande, och bildades eftersom det fanns funderingar på att sälja Nygård. Flera Locknevibor ville samlas för att prata om framtiden, för att komma på idéer både för byggnaden och för samhället i stort. Projektgruppen ordnade ett inspirationsmöte, som ägde rum i måndags.

Sture Johansson, en av deltagarna i Locknevi Framåtblick, berättar att det kom 40-50 personer på mötet.

– Vi fick lyssna till goda exempel från personer som är drivande i frågor kring landsbygden, säger han.

Dessa berättelser fungerade som en inspirationskälla på mötet. Sedan hade de en workshop då deltagarna fick tänka till och prata med varandra om vad de drömmer om för Locknevi. Sammanlagt skapades ungefär 150 idéer. Här är några av dem: ordna barnomsorg, skapa en webbsida för samåkning, starta bed and breakfast, ordna kollektivtrafik, göra badplatsen mer attraktiv och ordna kortare kursverksamheter, exempelvis för jägarexamen.

– Nästa steg är att göra en förstudie, för att komma fram till vad som är mest relevant och sedan fatta ett beslut om vad vi vill gå vidare med, berättar Sture.

Förstudien görs av en extern person och förväntas vara klar i september. Den presenteras på ett möte 19 september. Syftet med mötet är att alla som bor i Locknevi ska påverka vad som blir verklighet.

– I förstudien tar vi hjälp utifrån, men det är människorna i bygden som måste ha ett intresse för vad som ska genomföras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om