Riksdagsledamot på företagsbesök

Socialdemokraternas riksdagsledamot för Kalmar län Laila Naraghi besökte under fredagen V-TAB i Vimmerby för en koll inför valet.

Fr.v: Laila Naraghi , Patrik Andersson, Daniel Nestor, Robin Skagmark och Helen Nilsson.

Fr.v: Laila Naraghi , Patrik Andersson, Daniel Nestor, Robin Skagmark och Helen Nilsson.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-08-17 20:30

Hon blev tillsammans med lokala representanter från partiet guidad på företaget och fick även ta del av de frågor som de 90-talet anställda på V-TAB som är anslutna till GS-facket är mest intresserade av inför valet.

– Vi pratade om att lägga mer tryck på arbetsgivaren när det gäller att jobba med jämställdhet och löner. Sedan upplyste vi om det faktum att EU ger presstöd i Polen vilket lett till att tryckerierna där kunnat rusta upp sina maskinparker och gjort det svårt för oss att konkurrera på samma villkor, sa Patrik Andersson som är facklig företrädare.

– Det är jätteintressant att komma ut på industrier och se hur det går till i processen hela vägen till en färdig produkt. Sedan uppskattar vi att få höra vad facket tycker är viktigt. Vi är överens om att det förslag som finns att riksdagen kan besluta om ett program där man bara ska få 70% av ingångslönen inte är bra. Lönefrågor är en sak mellan fack och arbetsgivare som vi inte ska lägga oss i, sa Laila Naraghi som ska fortsätta åka runt på orter i länet inför det stundande valet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!