Nu ska anläggningen rustas upp

Nära en halv miljon i stöd från ALH till en padeltennisbana på Bruksvallen. Klartecken från Smålandsidrotten om 100 000 kronor till nytt utegym. Och rekordvinst på 180 000 från årets Allsång plus 25 000 från Bullerbycupveckan. ”Det känns så himla skönt”, säger Eva Kindstrand Drie, ordförande i SIF.

Padeltennis är populärt. Nästa vår ska Storebro IF ha sin bana klar. På bilden Loftahammars GK:s padeltennisbana.

Padeltennis är populärt. Nästa vår ska Storebro IF ha sin bana klar. På bilden Loftahammars GK:s padeltennisbana.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Storebro2018-08-15 20:00

Intresset för padeltennis bara växer och Storebro IF, som sedan en längre tid tillbaka tittar på hur man ska modernisera och fräscha upp Bruksvallen till Mötesplats Bruksvallen, får 477 000 kronor i stöd från Astrid Lindgrens Hembygd för en ny padeltennisbana.

Det betyder att de tidigare planerna om en multibana för olika bollsporter skrotas. Idrottsföreningens ordförande Eva Kindstrand Drie förklarar varför:

– Vi vet padeltennis är under ett otroligt uppsving. Närmaste bana finns i Västervik och dit åker en del av våra medlemmar för att spela. Vi har fått mycket önskemål och känner att den här anläggningen kan bära sig själv på ett annat sätt med bokningar.

Efter ett par bakläxor har Storebro IF fått hela summan man sökt från Astrid Lindgrens Hembygd.

– Vi fick komplettera vår ansökan några gånger. Astrid Lindgrens Hembygd är noga med hållbarhet och att det blir en anläggning som inte bara Storebro I, utan hela bygden kan nyttja.

Ambitionen är att padeltennisbanan, ska vara klar att använda till våren.

– Vårt pensionärsgäng, sätter igång att riva nätet runt gamla tennisbanan, där padeltennisen ska placeras eftersom det finns ett bra underlag, redan nästa vecka.

I anslutning till padeltennisbanan ska det även bli ett utegym, högt på önskelistan i projekt Mötesplats Bruksvallen. Också här får Storebro IF hela summan man ansökt om – Smålandsidrotten skjuter till 100 000 kronor till gymmet.

– Det täcker inte riktigt hela kostnaden för utegymmet men med en rekordstor nettovinst från Allsången på 180 000 kronor och 25 000 kronor från Bullerbycup-anläggningen på skolan har vi en arbetsro vi inte haft tidigare.

Vecka 30 blev med andra ord en riktig guldvecka för Storebro IF. Att det behövs en ny kritmaskin och att man sneglar på robogräsklippare behöver inte hålla kassören sömnlös.

– Det känns förstås så himla skönt. Alla vet att föreningsekonomi kan vara tufft, det finns alltid utgifter. Det är roligare att jobba när det finns lite pengar att jobba med och vi har ett sug i föreningen att ställa upp.

Sommaren med flyt kommer att firas på fredag kväll, efter matchen mot Bäckseda.

– Då blir det lite fest med alla funktionärer, som varje år ställer upp och arbetar och räknar med att hålla sig på hemmaplan vecka 30, mitt i semestertider.

Eva Kindstrand Drie, ordförande i SIF, är glad över den ekonomiska utvecklingen i föreningen.
Eva Kindstrand Drie, ordförande i SIF, är glad över den ekonomiska utvecklingen i föreningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!