Motorshowen drog storpublik

Den 21:a ”Locknevi Classic Motorshow” blev en dundersuccé.

En Buick 1932, ägs av Solvig Zeilon från Gullringen.

En Buick 1932, ägs av Solvig Zeilon från Gullringen.

Foto: Roelof Stroetinga

Locknevi2018-06-17 13:11

– Det kom omkring 190 fordon. Det är helt fullt, vi kan inte ha fler, säger Stefan Karlsson i organisationen.

Fordonen ska vara minst 30 år gamla för att få kallas veteranfordon. Tomten runt bygdegården var fylld med massor av bilar. Och inte bara där var det smockfullt, parkeringen på åkern, som damerna i Vimmerby IF skötte, var lika full med bilar.

Veteranbilar av olika slag, allt från amerikanska och engelska till svenska bilar visades. Också traktorer, motorcyklar, lastbilar, men också custombilar och rallybilar som senare på eftermiddagen körde ”Locknevispecialen” med föråkaren Tomas Alexandersson i en Volvo PV.

På veteranmarknaden gick det att fynda reservdelar för bil, moped och traktorer.

På scenen uppträdde Kenneth Rosén som spelade, sjöng och berättade skrönor om livet. Traktorpullingteam Frödinge visade en Deutz traktor som var inte original längre. Fronten och bakdelen är original, men motorn är utbytt till något helt anat. Originalet med två cylindrar och 30 hästkrafter till är ersatt av en 12 cylindrig motor på 16 liter på 300 hästar och med en luftkompressor. Det är en motor som vanligtvis sitter i en stridsvagn och ger ett vridmoment och en effekt som är fruktansvärt.

Locknevi bjöd på en fantastisk dag för bil- och motorentusiaster som träffade varandra, snackade och skrattade och delade erfarenheter med varandra.

Konferencier Bengt Grafström intervjuade många olika intressanta personer under dagen och det resulterade i fina samtal.

Det fanns även en publikomröstning av finaste fordon.

En Chevrolet Fleetmaster 1948, ägs av Lasse Jonsson från Solhult.
En Chevrolet Fleetmaster 1948, ägs av Lasse Jonsson från Solhult.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!