Misstänkta tjuvar skrämdes – av grannar

Under natten till lördagen såg ett par två personer vid grannens bostad. Paret misstänkte att personerna skulle göra inbrott i bostaden och ringde då polisen, samtidigt som en av dem gick ut för att skrämma iväg de misstänkta tjuvarna.

Vimmerby2018-06-16 14:32

Strax efter klockan 02 natten till lördagen fick polisen ett samtal om ett misstänkt inbrottsförsök i grannens bostad. Paret, en kvinna och en man, som blev vittnen till händelsen delade då upp sig och samtidigt som kvinnan ringde polisen gick mannen ut för att skrämma bort de misstänkta tjuvarna. De misstänkta personerna ska då ha sprungit iväg mot skogen.

– Det betyder i så fall att han kan ha avbrutit ett inbrott, vilket är nobelt gjort, säger Kim Hild, polisens presstalesperson i region syd.

Polisen skickade patruller till platsen och spårade i området med hund för att se om de kunde hitta några spår efter personerna som flytt platsen, dock utan att lyckas. Polisen hittade inga brytmärken på bostaden, vilken stärker att de blivit bortskrämda innan de lyckats ta sig in.

– Vi får utgå ifrån att det är ett inbrottsförsök. Det är tur att personerna inte lyckades ta sig in, säger Kim Hild.

Händelsen ägde rum på en tvärgata till Astrid Lindgrens gata.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!