Mathilda släpper debutsingel

Hon startade sin musikkarriär redan som 8-åring. Nu släpper Vimmerbytjejen Mathilda Lindström sin debutsingel, NBLY&I. "Det här är en dröm".

Mathilda Lindström, 18, släpper sin debutsingel fredag 25 maj.

Mathilda Lindström, 18, släpper sin debutsingel fredag 25 maj.

Foto: Johanna Sivertsdotter

Vimmerby2018-05-24 20:05

Mathilda Lindström är bara 18 år, men redan en erfaren artist. Hon har skrivit och framfört tre bidrag till Lilla melodifestivalen, 2016 var hon stand-in-artist för Belgiens bidrag i Eurovision och har tidigare varit en av deltagarna i Helges All Star, där bland andra Zara Larsson, Molly Sanden och Lisa Ajax varit medlemmar.

Nu släpper Mathilda Lindström debutsingeln NBLY&I (Nothing burns like you and I), som hon i ett pressmeddelande beskriver som ”en entusiasmerande poplåt om ung kärlek, som en blandning av pop samtidigt som du får känslan av att du medverkar i serien Skam”.

Singeln och videon släpps fredag 25 maj och med låten vill Mathilda beskriva hur en ungdoms liv kan vändas upp och ner på bara ett kort telefonsamtal.

– Nothing burns like you handlar om komplicerad kärlek som inte alltid är självklar. Men trots alla ups and downs så finns det ändå ingenting som är som oss, säger Mathilda.

Mathilda Lindström har en bred bakgrund och digert cv. Hon har också bland annat haft roller i SVT:s julkalender, gjort en av rösterna i Disneys film Prinsessan och grodan och medverkat som Sunes storasyster Anna i teaterföreställningen om Sune mot bland andra Pernilla Wahlgren och Morgan Alling.

Inför det kommande singelsläppet är hon riktigt taggad.

– Jag har alltid haft en dröm om att arbeta professionellt med andra musiker och producenter. Låten NBLY&I är verkligen så jag. Jag är så förväntansfull och taggad på att alla äntligen ska få ta del av och höra resultatet av ett så himla roligt samarbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!