Tre fördes till sjukhus efter trafikolycka

Klockan 18.16 på fredagen larmades räddningstjänsten och polisen om en trafikolycka på riksväg 23/34, strax norr om Storebro.

Vimmerby2018-06-08 18:41

Enligt polisen var två bilar inblandade i olyckan.

– Det är en omkörningsolycka. De körde ihop på något sätt och en bil voltade och hamnade på taket. En person åkte ur bilen, säger Magnus Svahn, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Vimmerby.

Olyckan orsakade stopp i trafiken, därför började polisen leda om trafiken. Trafikverket hänvisade till väg 129 och väg 40 via Mariannelund.

Ett vittne såg olyckan och berättar att den ena bilen mejade ner ett viltstängsel och åkte in i skogen när den for av vägen. Den andra bilen voltade ner i diket.

Tre personer ska, enligt polisen, ha skadats vid olyckan.

– En av förarna, en kvinna i 50-årsåldern, är misstänkt för rattfylleri och vållande till kroppsskada. Hon är förd till sjukhus med ambulans och det är även de två vuxna personerna i den andra bilen, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen region syd.

Enligt en första bulletin från landstinget i Kalmar län är den brottsmisstänkta kvinnan i 45-årsåldern allvarligt skadad efter olyckan. Kvinnan är hemmahörande i mellersta Kalmar län och är inlagd på vårdavdelning på Västerviks sjukhus.

I den andra bilen satt ett par i 70-årsåldern, som också fördes till sjukhus. I nuläget är deras hälsotillstånd oklart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!