Kilometerlånga köer i Vimmerby

Kilometerlånga köer sträcker sig ner mot Ishallen i Vimmerby. Slutmålet? Astrid Lindgrens Värld.

Josefin Rotte från Mora fick stå i bilkö med två förväntansfulla små barn i bilen. "Det går faktiskt bra, stämnignen är god" säger hon.

Josefin Rotte från Mora fick stå i bilkö med två förväntansfulla små barn i bilen. "Det går faktiskt bra, stämnignen är god" säger hon.

Foto: Jenn hultberg

Vimmerby2018-07-17 11:38

Det är hett, termometern visar på 27 grader och ytterligare värme utlovas under dagen. Samtidigt sitter tusentals barnfamiljer i bilkö på Lundgatan i väntan på att komma in på parkeringen till Astrid Lindgrens Värld. Josefin Rottne från Mora, är en av dem.

– Vi har väl suttit i kö kanske 20 minuter nu, säger hon.

I bilen har hon med sig två förväntansfulla barn.

Hur är stämningen i bilen?

– Stämningen är bra faktiskt! Barnen ser fram emot att komma in på parken nu.

Jocke Johansson, VD för ALV säger att tisdag vecka 29 traditionellt sett är en av de bästa dagarna på säsongen. Men hettan tog förmodligen udden av årets besökstopp.

– Vi hade 7 200 besökare vid klockan 13.00. Sedan brukar det alltid komma några hundra till efter det men det är ungefär där omkring. Det är väldigt bra siffror tycker vi ändå och vi är nöjda.

– Vi vet av erfarenhet att när det är 30 grader väljer man kanske andra aktiviteter än att gå i en park. Jag är mer imponerad över att vi har så många gäster som vi har ändå.

Tisdagen innan, vecka 28, kom det omkring 1 000 fler besökare än denna veckan. Jocke Johansson säger att det kan bli besöksmässigt bra dagar även nästa vecka.

– Men det är vädret som styr men det kan bli mer nästa tisdag också.

Vad är det som lockar just tisdagar för besökarna?

– Det undrar vi också, men de vi har frågat säger att man tänker att det ska vara lugnare mitt i veckan. Men sedan hör det ihop med vårt resemönster också. När de större semesterveckorna drar igång kanske man hyr ett boende en vecka någonstans och då är det normalt stugbyte på helgerna och då kanske man aktiverar sig mer under veckodagarna på högsommaren.

Körfältet mot ALV på Lundgatan hade långa köer som sträckte sig ända till ishallen.
Körfältet mot ALV på Lundgatan hade långa köer som sträckte sig ända till ishallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!