Ideella krafter vässar bygdegården

Investeringarna i Frödinge bygdegård fortsätter. Just nu byggs en ny handikappramp med stöd från Boverket. ”Lokalerna kommer att få mycket bättre tillgänglighet”, säger Göran Hultqvist, ordförande Frödinge Bygdegård.

Peter Hultqvist, Ulf Henningsson, Bo Svensson och Sune Karlsson bidrar med ideell kraft för att nya handikapprampen ska komma på plats.

Peter Hultqvist, Ulf Henningsson, Bo Svensson och Sune Karlsson bidrar med ideell kraft för att nya handikapprampen ska komma på plats.

Foto: Bertil Andersson

Frödinge2018-05-24 17:55

Efter att idrottsföreningen FBSK:s nya lokaler med fräscha omklädningsrum, bastu, kök och sällskapsytor invigts fortsätter arbetet i och kring bygdegården. Mycket ideellt arbete läggs ner av pensionärsgruppen, under ledning av Ulf Henningsson.

– Det är en hel del på gång. Gruppens storlek varierar mellan 5 och 10 personer, som kommer hit en dag i veckan. Just nu är det markberedningsjobb och det byggs staket och nya rum för soptunnor och det utförs också en del måleriarbeten, säger Göran Hultqvist, Frödinge bygdegård.

Pensionärsgruppen är även involverad i arbetet med den nya handikapprampen, som ska göra bygdegården mera tillgänglig.

– Vi har sedan tidigare en ramp, men den saknar tak och det har varit väldigt jobbigt att hålla den öppen vintertid när det varit snöras. Dessutom finns den på baksidan, så de rullstolsburna kommer direkt in i stora salen bland dukade bord och det har inte varit så bra. Nu blir det en ramp med tak och man kommer in via huvudentrén som alla andra. Det blir skillnad.

Till den nya rampen har man fått maxbidrag på 200 000 kronor från Boverket.

– Det fattas fortfarande pengar, 75 000 kronor. Vi hoppas på hjälp från kommunen också. Vi har entreprenör som utför jobbet, men vi bidrar med så mycket ideellt arbete som vi kan.

Tanken är också att det ska sås in nytt gräs.

– Det blir ihop med idrottsföreningen. Men innan det blir aktuellt behövs det regn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!