Han tar över Café Kröngården – satsar på att ha öppet året runt - Vimmerby Tidning

Han tar över Café Kröngården – satsar på att ha öppet året runt

2017-02-15 11:16

Nu är det klart – Mats Peterson tar över Café Kröngården.
– Det känns omtumlande och helt fantastiskt. Jag känner i hela kroppen att det här verkligen är något jag vill, säger han.

Att det är en musikfamilj som tar över driften av det populära utflyktsmålet kommer att märkas, lovar den nya arrendatorn.
För några månader sedan kom beskedet att föreningen Kröngården kommer att lägga om verksamheten på Kröngården inför 2017. Verksamheten i Kröngårdskyrkan kommer att finnas kvar i föreningens regi, men caféverksamheten läggs ut på entreprenad.

I föreningen arbetar fyra kyrkor Korskyrkan i Vimmerby, EFS i Vimmerby, Södra Vi Missionskyrka och Betel i Djursdala. Att driva café vid sidan av sommarkyrkan kräver en hel del ideella insatser.
– Det har med åren blivit lite för jobbigt. Ny känner vi att det är läge att byta spår och koncentrera oss på kyrkan, men vi vill ju också slå vakt om caféet, som vi vet att så många uppskattar, säger Magnus Carlsson, ordförande i föreningen Kröngården.

Nu är det alltså klart med ny arrendator.
– Vi skrev på pappren igår, och det här känns helt rätt. Det blir naturligtvis en utmaning, men jag ser stora möjligheter, inte minst när vi nu får ett helhetsgrepp, eftersom även kanotuthyrning, camping och ansvaret för badplatsen ingår i arrendet, säger Mats Peterson.

Han tar över 1 april och premiär blir det påskafton.
– Vi kommer att utöka öppettiderna och ha öppet varje dag i fyra månader, från maj till september. Dessutom kommer vi att ha fiket öppet under helgerna året runt, även under vintern.
Mats Peterson har mycket planer och idéer.
– Min familj kommer också att involveras i driften och det kommer förstås att märkas att vi är en musikfamilj, det kommer att prägla verksamheten. Det blir musik i caféet, men eftersom vi också får tillgång till kyrkan har jag redan nu bokat in ett antal lördagar under sommaren, när vi kommer att ha ett blandat musikprogram.

Mats Peterson planerar också för andra aktiviteter, som föreläsningar och konferenser.
– Jag tycker det här är en underbar plats och jag ser hur mycket potential som helst, det gäller bara att ta en sak i taget. Redan nu har man 30 000 besökare per år och 10 000 cafégäster. Det är en bra bas att utgå från, och nu när vi utökar öppettiderna hoppas vi förstås på ännu fler gäster

Han tar över Café Kröngården – satsar på att ha öppet året runt

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler