Fängelse för dödshot mot polis

En 20-åring döms till fängelse för dödshot mot en polis i Vimmerby och mot en åklagare som ledde utredningen av guldrånet i Vimmerby förra året.

Foto: Arkivbild

Vimmerby2018-10-18 11:51

Ytterligare en polis i Örebro som utredde ett liknande rån som det i Vimmerby har också hotats till livet av den 20-årige ynglingen. Det anser tingsrätten i Kalmar i den dom som kom på torsdagsförmiddagen.

När 20-åringen satt häktad i Kalmar i slutet av förra året och början av 2018 skrev han hoten på väggen i cellen. Det var namnen på de två poliserna och på åklagaren och att de vara lika med döda.

20-åringen förnekar att han gjort sig skylig till hoten. Men flera vittnen ger stöd för åtalet och mannen döms nu till en månads fängelse för hot mot tjänsteman. Han ska också betala skadestånd på 5 000 kronor för hotet mot åklagaren, enligt tingsrättens dom.

20-åringen som är hemmahörande i Stockholmstrakten är en av de tre unga män som misstänktes för rånet i Vimmerby. En av dem dömdes, medan 20-åringen och en annan yngling friades för Vimmerbyrånet.

Så sent som i augusti i år dömdes han till fängelse i tre år och sex månader för olaga hot och rån. Han sitter nu i häktet i avvaktan på att den domen ska vinna laga kraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!