Dubbla nomineringar för Alfred

Alfred Svensson från Tuna gör succé i serien om Leif och Billy på SVT. Programmet är nominerat till TV-priset Kristallen i två kategorier.

Alfred Svensson från Tuna gör succé på TV.

Alfred Svensson från Tuna gör succé på TV.

Foto:

Vimmerby2018-08-17 15:58

Efter att ha firat framgångar med serier som Nordic Hillbillies och Brorsor 4ever på Youtube visades första säsongen av Leif och Billy på SVT våren 2017. Det följdes upp av ytterligare en säsong vintern 2018 och tittarna fattade snabbt tycke för de norrländska brödernas äventyr i den fiktiva byn Örbäcken. Alfred Svensson från Tuna spelar den lite mer försynte brodern Billy medan kollegan Klas Eriksson har rollen som den dominante Leif och man får följa deras jakt på såväl älgar som kvinnor.

När nomineringarna till TV-galan Kristallen kom nyligen stod det klart att serien nominerats i två kategorier. Inte bara som årets Humorprogram utan dessutom som ett av Årets program 2018.

– Det är fantastiskt kul. Att bara bli omnämnd i samma mening som Grotescogänget med Henrik Dorsin är stort. De är stora förebilder för oss, säger Alfred Svensson.

De nominerade i Årets humorprogram har tagits fram av en jury. Däremot har Leif och Billy blivit framröstat av tittarna som SVT:s bidrag i kategorin Årets program.

– Det är extra kul att få det stödet från folk. Vi hade säkert en fördel av att ha många unga följare på sociala medier som stöttade oss. Däremot blir det tufft att konkurrera om segern mot ett program som Wahlgrens värld. De är riktigt stora på nätet.

Kristallengalan äger rum den 31 augusti och är något som Alfred ser fram emot mycket.

– Det känns smått overkligt att vi ska dit. Samtidigt är det ett bra kvitto på att båda tittarna och folk i branschen gillar det vi gör.

SVT bekräftade nyligen att man vill ha en tredje säsong av Leif och Billy som ska sändas framåt jul.

– Vi håller på med manus just nu. Det är i stort sett klart. Bara korrektur som återstår. Det är mycket att ta hänsyn till när man jobbar med SVT, men de är väldigt bra och låter oss göra det på vårt vis.

Serien spelas för övrigt in i Stockholmstrakten.

– Vi har inte filmat något i Norrland. Huset bröderna bor i ligger i Knivsta och pizzerian i byn ligger i Älvsjö. Den har fått extra mycket besökare efter att ha synts i serien och ägaren har till och med en Leif och Billy-pizza på menyn.

Ett framtida och ännu hemligt projekt finns också på schemat efter nyår.

– Jag kan säga att vi ska göra en serie för en annan kanal med andra karaktärer, men inte mer.

I somras hann Alfred med en veckas semester i hembygden.

– Jag var hemma och hjälpte till lite i Älgparken i Virum som familjen driver, men då lämnade jag både bössan och karaktären Billy hemma.

Klas Eriksson som Leif och Alfred Svensson som Billy.
Klas Eriksson som Leif och Alfred Svensson som Billy.
Nominerade till Kristallen

Årets humorprogram 2018: Grotescos sju mästerverk, Helt Perfekt, Sommaren med släkten, Enkelstöten, Leif och Billy.

Årets program 2018: Leif och Billy, Wahlgrens värld, Så mycket bättre, Parneviks.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!