Därför kommer hon till Vimmerby

Linnéa Claeson kommer till Vimmerby och Näs för att prata civilkurage och om modet att våga göra sin röst hörd. ”Hon är klockren med tanke på vår pågående utställning #ingenlitenlort”, säger Anneli Karlsson, producent på Astrid Lindgrens Näs.

Linnéa Claeson kommer till Astrid Lindgrens Näs i oktober för att prata om civilkurage och mod.

Linnéa Claeson kommer till Astrid Lindgrens Näs i oktober för att prata om civilkurage och mod.

Foto: Noella Johansson/TT

Vimmerby2018-09-24 15:00

Handbollsproffset Linnéa Claeson blev rikskänd när hon grundade det uppmärksammade Instagramkontot Assholesonline, där hon lyfter näthat, sexuella trakasserier och bemöter kränkningar med en stor portion humor. Hon tilldelades Begriplighetspriset 2017 för sitt sätt att prata om kvinnors utsatthet och sexuella kränkningar.

Den 18 oktober är hon inbjuden till Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby för att föreläsa om civilkurage och om modet att våga göra sin röst hörd.

Anneli Karlsson, pedagog och producent på Astrid Lindgrens Näs, tycker att Linnéa Claeson passar som hand i handske medan utställningen #ingenlitenlort, om Astrid Lindgren som opinionsbildare, fortfarande pågår.

– Det känns helt rätt att lyfta fram en modig person som vågar ge sig in i dagens samhällsdebatt och säga viktiga saker, en stark kvinna som står upp. Det är kul att vi lyckats få hit henne och jag vet att hon ser fram emot det. Vi hoppas och tror att det är en föreläsare som kommer att locka mycket folk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!