Budgivningen igång för ”Bullerbyn”

För en dryg vecka sedan kom det lilla torpet i Bullerbyn ut till försäljning igen efter förra årets säljstopp. Och intresset verkar inte ha minskat.

Astrid Lindgrens pappa Samuel August växte upp i Sevedstorp. Foto: Josefin Nilsson

Astrid Lindgrens pappa Samuel August växte upp i Sevedstorp. Foto: Josefin Nilsson

Foto: Josefin Nilsson

Pelarne2018-07-02 18:00

I fjol lades den så kallade Mellangården i Sevedstorp, mer känt som Bullerbyn, ut till försäljning och fick snabbt stor uppmärksamhet i riksmedia. Ansvarig mäklare blev nedringd av intressenter, men tvingades ställa in visningen tvärt efter att Astrid Lindgrens Värld ansökt hos Kammarkollegiet om att få ärva bostaden. Men Allmänna Arvsfondent ansåg att ALV inte hade skäl nog för att ärva bostaden, samt att bolaget skulle ha ekonomiska möjligheter att vara med i en budgivning. I våras kom beskedet att parken fick avslag och Bullerbyhuset lades ut till försäljning ännu en gång.

Prislappen är satt, precis som förra året, till 850 000 kronor i utgångspris. Nu är budgivningen igång och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling uppger i sina sociala kanaler att visningen varit välbesökt. Men Astrid Lindgrens Värld är inte med och budar.

LÄS MER: ALV får inte ärva gården i Bullerbyn

– Vi kommer inte vara med och buda på Mellangården. Vi ville återställa huset och när vi tittar på det är det en stor investering för oss. Ska vi då dessutom vara med i budgivningen känner vi att det är en väl stor resurs som vi i så fall måste lägga ner, säger Jocke Johansson, VD för ALV.

– Det lägger vi hellre på parken eller på Astrid Lindgrens Näs. Det är en prioritering av resurser helt enkelt.

Jocke Johansson säger att det inte är någon större förlust för ALV att man inte får förvalta Mellangården.

– Det hade varit rolig att ta sig an den utmaningen också, men vi har tagit ett beslut och nu går vi vidare. Vi har så mycket annat som vi vill göra för våra gäster och för Vimmerby lokalt.

LÄS MER: Nu ska Bullerbyn säljas - igen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!