Hockeyfeber råder: "Det kokar i hela Vimmerby"

I morgon är det dags för tidernas hockeymatch i Vimmerby. Den kommer att gå till historien hur den än slutar. Vimmerby Tidning tog tempen för att se om det råder hockeyfeber i stan.

Camilla Sand, känd hockeysupporter och även butikschef på Sandströms.

Camilla Sand, känd hockeysupporter och även butikschef på Sandströms.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-04-19 20:00

En av Vimmerbys Hockeys mesta supportrar är Camilla Sand, till vardags butikschef på Sandströms. När Vimmerby Tidning ringer dit och frågar efter henne svarar direktören själv och säger att det är det enda hon pratar om innan han räcker över luren.

– Jag är fortfarande i chock. Det var helt otroligt. Jag hade ett hobbyarbete som förpliktade så jag fick se matchen på tv. När vi fick en utvisning vid 2.10 kvar då började jag ge upp, berättar Camilla Sand.

Hur kändes det då när VH satte pucken i öppet mål med en sekund kvar på matchen?

– Jag var nog mest bara chockad, det händer inte! Jag tänkte att Väsbys tränare kanske inte sov jättegott i natt. Det är ju inte helt lätt att göra mål i boxplay. Det känns som att den här säsongen bara är helt fantastisk, jättekul.

Vad har du för planer för matchen på lördagen?

– Först ska jag jobba lite och sedan hem och hämta familjen och skramla med alla jag känner till tigerkulan. Jag tippar att VH vinner matchen.

Så här nära att gå upp har Vimmerby Hockey aldrig varit. Och allt som krävs för laget för att ta sig upp är som Simon Sauma på Café Royal säger "mera mål".

Är det hockeyfeber i stan, Simon Sauma?

– Ja det är det. Det kokar i hela Vimmerby. Det här är hockeyhistoria, vi är jättenära nu. Gäller bara att trycka in flera mål.

Han hoppas på 1 700-1 800 i publiken på arenan i morgon på lördagen.

– Vi kommer att ha öppet före och efter matchen för de som vill ta en kall öl och lite snacks. Jag hoppas själv kunna se matchen live.

Hur stora är chanserna att vinna?

– De är 100 procent. Vi hade ingen tur mot Halmstad för tre veckor sedan men i morgon kommer vi att krossa dem och göra en massa mål, säger han.

Är det hockeyfeber i stan, Nina Eklund, Brygghuset?

– Det tycker jag absolut och efter gårdagen ännu mer. Det är något på gång känns det som.

Om det blir vinst utlovar hon något extra på Brygghuset.

– Då får vi hitta på något väldigt bra. Vi har inte kommit så långt men det är klart att om det går bra så ska vi fira och ställa till med en tillställning.

Hur stora tror du chanserna är för seger?

– Jag litar på laget. Fansen tror att de redan vunnit och de har verkligen gjort ett bra jobb i år. Det blir vinst på lördag.

Martina Andersson på Stadshotellet instämmer i känslan av hockeyfeber.

– Det tycker jag i allra högsta grad och jag räknar med alleman ur huse i morgon.

Hon såg själv matchen hemma tillsammans med ena grabben. Resten av familjen var på plats i Upplands Väsby.

– Vi visar så klart alla bortamatcher på Statt och då har det varit magiskt.

Hon berättar att yngste sonen, som var med i Stockholm, var lyrisk när han kom hem vid ett-tiden på natten.

Lördagens match kommer även den att märkas på hotellet.

– Förutom lunch på vanlig tid kommer vi också att ha ett specialerbjudande med senare lunch där man kan äta och dricka gott och sedan gå upp till hallen och se matchen.

Hur stora tror du chanserna är för seger?

– Som jag förstått det är det inga dåliga lag i kvalet men vi är inställda på att vinna. Utifrån ett sponsorsperspektiv spelar de i ett av Hockeysveriges finaste rum och även om det finns ekonomiska utmaningar ställer människor upp och stöttar på olika sätt. Jag hoppas att människor i vår kommun förstår detta och hoppas alla sluter upp på lördag oavsett resultat.

Har Vimmerby kommun några planer om det går vägen för VH, Jacob Käll (C), Vimmerby kommun?

– Det får vi se till att göra något. Detta är mycket roligt och det sätter Vimmerby på kartan och är bra för både idrottsrörelsen och de som idrottar och spelar hockey. Jag hoppas de vinner, det är väldigt nära nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!