Vimmerby Handel: "Visar att Vimmerby är attraktivt"

Vimmerby Handels ordförande, Björn Johansson, ser positivt på att Willys etablerar sig i Vimmerby.

Vimmerby Handels ordförande, Björn Johansson ser positivt på nyheten att Willys etablerar sig i stan. "Det är jättebra för Vimmerby och visar att Vimmerby är attraktivt."

Vimmerby Handels ordförande, Björn Johansson ser positivt på nyheten att Willys etablerar sig i stan. "Det är jättebra för Vimmerby och visar att Vimmerby är attraktivt."

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-11-25 17:00

– Det är jättekul och bra för Vimmerby med etableringen. Det visar framför allt att Vimmerby är attraktivt och värt att satsa på, säger Björn Johansson.

Han är ordförande i den lokala handelsorganisationen, Vimmerby Handel och driver själv livsmedelsbutiken Tempo sen flera år. 

Precis som de flesta andra visste han ingenting i förväg innan den överaskande nyheten om att Willys ska etablera sig med en fullskalig butik i Vimmerby 2023 briserade på onsdagsmorgonen.

– Nej, jag personligen visste absolut ingenting i förväg, Axfood, där både Tempo och Willys ingår, ringde under onsdagen för att informera, men då visste jag redan via er, säger Björn Johansson till Vimmerby Tidning.

undefined
Björn Johansson, som själv driver en livsmedelsbutik, tror att den totala livsmedelsförsäljningen kommer att öka i Vimmerby. Men vill inte spekulera om hur befintliga butiker kan drabbas av en hårdare konkurrens.

Hur ser du på att konkurrensen ökar för stans livsmedelsbutiker?

– Det är klart att pengarna måste tas någonstans, men samtidigt vet jag att redan i dag åker Vimmerbybor till Hultsfred för att handla på Willys där. Det kommer de inte att behöva sen. Sen kommer säkert den befintliga marknaden att drabbas, men hur det kan tänkas slå är ingenting jag vill spekulera i. Det är bara för var och en att vässa sig på sätt. Det är så det fungerar, säger han.

Tycker du att det finns utrymme för ytterligare en livsmedelbutik i Vimmerby ?

– Det beror sig på hur man ser på det. De butiker som finns täcker för Vimmerbyborna som det ser ut i dag. Men mer föder mer, så det jag menar är att den totala försäljningen av livsmedel kommer att öka i Vimmerby med ytterligare en större aktör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!