Skattjakten i Vimmerby lockade 500 barn

På lördagen togs torget över av både små och stora sjörövare. Aktivitetssamordnaren Michael Karlsson beskriver årets upplaga av skattjakten som en succé.

Sigges, Edwards, Nikes och Mejas skattkartor ledde dem till Sko-Nisse i jakt på nästa ledtråd på väg mot skattkistan.

Sigges, Edwards, Nikes och Mejas skattkartor ledde dem till Sko-Nisse i jakt på nästa ledtråd på väg mot skattkistan.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-03-27 09:00

Trots att det blåsiga vädret gjorde det svårt att få styr på skattkartan lockade Vimmerby Handels och Vimmerby Tidnings årliga arrangemang Skattjakt sammanlagt 1 200 personer till torget på lördagen. 500 av dem var barn som deltog i jakten och resten var föräldrar och far- och morföräldrar. Aktivitetssamordnaren Michael Karlsson var mycket nöjd med evenemanget.  

– Det här är en kanongrej och alla har varit så positiva. Jag tror att det funkar så bra eftersom familjerna kan umgås och samtidigt lösa ledtrådar. Det är inget digitalt utan det går minst lika bra med papperskarta, säger han.

Hur gynnas handeln i stan av skattjakten? 

– Många av familjerna hade säkert inte varit i Vimmerby idag om det inte varit för det här. Det är det som är grejen, att vi ska locka hit folk och samtidigt ge någonting tillbaka.

undefined
Syskonen Ralf och Alma Hjelm deltog i skattjakten på torget. Det gällde att hålla hårt i kartorna i det blåsiga vädret.
undefined
Leo och Hilma kom till slut fram till kistan. Den försvunna skatten visade sig bestå av godispåsar.

I skattkistan gömde sig godis och längs vägen var barnen tvungen att lösa olika uppgifter. De yngsta samlade piratpengar och de lite äldre skulle klura ut lösenordet med hjälp av insamlade bokstäver.

– Att leta efter mynten ska bli roligast, sa skattletaren Ralf Hjelm som tyckte att det var spännande med alla sjörövare på torget. 

undefined
Den vänlige sjörövaren Kapten Vitskägg vaktade skattkistan.

Kön till att hämta ut sin karta ringlade sig stundtals mycket lång och sjörövarna fick mycket att göra.

– Det går jättebra! Det är mycket folk och det är jättetrevligt. Man märker hur glada folk är, sa Emmie Strömqvist, en av de som delade ut skattkartor.

undefined
Emmie Strömqvist var en av sjörövarna som bland annat delade ut kartor till barnen. "Det är mycket folk och det är jättetrevligt", sa hon mitt under skattjakten på lördagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!