Tidigare skolkamrater ger konst i digital form

Vimmerby konstförenings digitala höstsalong möter de tidigare konstakademi-kamraterna Kerstin Lindgren Christes och Bertil Kaa Hedbergs konstverk.

Vimmerby konstförening brukar hålla sina fysiska utställningar på Warmbadhuset. Men på grund av corona så håller man Höstsalongen digitalt.

Vimmerby konstförening brukar hålla sina fysiska utställningar på Warmbadhuset. Men på grund av corona så håller man Höstsalongen digitalt.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2020-09-21 10:00

– Vi har tidigare haft en digital vernissage i sommarsalongen, det var i mitten av maj till slutet av maj, det flöt jättebra, berättar Kerstin Lindgren Christe som inte bara är en av utställningens konstnärer, utan också ordförande för Vimmerby konstförening. 

I den digitala höstsalongen finns 17 konstverk varav de två konstnärerna som läst fem år tillsammans på Konstakademin i Stockholm med start 1969. 

– Jag tänkte att nu när vi är så pass gamla att vi skulle ställa ut tillsammans. Det är bakgrunden till utställningen. Det är ett möte mellan två konstakademielever från 70-talet, säger Lindgren Christe. 

En gemensam nämnare i de båda konstnärernas verk är naturen. Bertil Kaa Hedberg visar ett Stockholm som blivit dränkt i vatten. "Min framtidsvision av naturens återerövring efter människans självutplånande herravälde.", skriver han på utställningens hemsida. 

Kerstin Lindgren Christes målningar visar människans och naturens förhållande till varandra. Målningarna kommer från olika perioder i hennes konstnärskarriär. 

– Det här är kan man säga en tillbakablick, en del är äldre bilder från tiden när vi red på den gröna vågen på 70-talet, sen fram genom decennierna om man säger så, berättar hon.

Bland motiven finns både människoporträtt och vyer från naturen, bland annat en målning av vattenfallet i Gullringen.

Den digitala utställningen visas till och med den 4 oktober. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!