Succé för lokala konstgalleriet

Ann-Marie Brushanes galleri pÄ Storgatan lockar mÄnga konst- och kulturintresserade och nu hoppas hon att verksamheten ska vÀxa Ànnu mer 2023, bland annat med hjÀlp av tvÄ Àn sÄ lÀnge hemliga utstÀllningar.

Förra Äret besökte mer Àn 1000 personer  CHG Ateljé och Galleri. "Vi har hört i minglet att det hÀr Àr ett stÀlle som har fattats", sÀger Ann-Marie Brushane.

Förra Äret besökte mer Àn 1000 personer CHG Ateljé och Galleri. "Vi har hört i minglet att det hÀr Àr ett stÀlle som har fattats", sÀger Ann-Marie Brushane.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2023-02-20 05:00

I november 2021 öppnade CHG Ateljé och Galleri pÄ Storgatan och nÀr Ann-Marie Brushane summerar det första Äret Àr resultatet över förvÀntan. Drygt 1000 personer besökte galleriet 2022.

– Att det skulle bli sĂ„ uppskattat kunde man ju bara drömma om. Jag tror att en stor del Ă€r lokalen, som bjuder in till samtal och folk vill knappt gĂ„ hĂ€rifrĂ„n. Vi har hört i minglet att det hĂ€r Ă€r ett stĂ€lle som har fattats, sĂ€ger Ann-Marie Brushane.

Ruljangsen var stor och totalt stĂ€llde elva konstnĂ€rer och tvĂ„ fotografer ut. Galleriet hade tre minnesutstĂ€llningar; Bergs tobakshandel, MC-kulturen, och Vimmerbys hĂ€star och stall. 

– De Ă€r uppskattade. Det Ă€r de pĂ„ NĂ€ktergalen ocksĂ„ men vi kompletterar varandra. Vi kan inte ha sĂ„ stora utstĂ€llningar men vi kan gĂ„ in pĂ„ detaljer.

undefined
"Jag hoppas att det hÀr ska bli ett stÀlle dÀr man hÀnger, ett litet kultur-hak", sÀger Ann-Marie Brushane.

Programmet för första halvÄret 2023 Àr fullspÀckat och Ann-Marie Brushane hoppas att galleriet ska kunna vÀxa.

– Jag hoppas att vi ska kunna ha poesikvĂ€llar och trubadurer. Vi driver det hĂ€r ideellt, men jag har ju mikrofon och det Ă€r bara att komma in och lira. Jag hoppas att det hĂ€r ska bli ett stĂ€lle dĂ€r man hĂ€nger, sĂ€ger hon.

I helgen var det vernissage för Konstskolan och den 25 februari visas Akvarell och "kaffe" med verk av Irfan Dzinich. Ann-Marie avslöjar att hon jobbar med tvĂ„ stora utstĂ€llningar som hon inte törs annonsera, men som enligt henne kommer att bli nĂ„gonting alldeles extra. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!