Storjobb för Vimmerbyföretag: "Kan öppna nya dörrar"

Roxx har fått uppdraget att producera en dokumentärfilm om den stora satsningen på upprustning av Himmerfjärdsverket.

"Det är härligt att få ett nytt stort projekt", säger vice vd och projektledare Daniel Abenius. "Det kan öppna nya dörrar för oss.

"Det är härligt att få ett nytt stort projekt", säger vice vd och projektledare Daniel Abenius. "Det kan öppna nya dörrar för oss.

Foto: Daniel Nestor

Vimmerby2020-08-24 17:04

Nya miljökrav gör att det stora reningsverket som betjänar ett antal kommuner söder om Stockholm, ska få en kraftfull uppdatering. Vimmerbyföretaget Roxx har i sin tur fått uppdraget att göra en dokumentärfilm om det.

Företaget har klart med att dokumentera etapp ett i utbyggnaden av Himmerfjärdsverket, som väntas ta tre år att genomföra.

– Det känns härligt att få ett så här stort projekt igen, säger Daniel Abenius, projektledare och vice vd.

– Vi producerar alltmer film och jag tror att det kan öppna nya dörrar för oss.

Han ser projektet som en stor möjlighet att utveckla företagets filmverksamhet. Filmen är också en del i arbetet med att dokumentera företaget Syvabs historia. Syvab, som driver Himmerfjärdsverket är ett bolag som ägs av flera kommuner i Stockholmsregionen.

– Vi är glada över att få vara med och dokumentera något som kommer att ha stor betydelse för framtiden.

– Ombyggnaden kommer så klart att få en stor del i filmen. Men vi vill också öka medvetenheten och visa att alla kan bidra till en renare Östersjö.

Under våren har Roxx haft permitteringar, men det här projektet tänder ett ljus i tunneln.

– Det är svårt att svara på vad det konkret betyder för oss, fortsätter Abenius, men det ger oss en stomme att stå på.  Projektet betyder inga nyanställningar.

Storjobbet påverkar inte heller permitteringarna vid företaget. 

– Permitteringarna ser vi som en kortsiktig lösning, men det här projektet är långvarigt. Det är ett stort och viktigt projekt för oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!