Stockholmsföretaget vill "vidga vyerna" på Krönsmon

"Det känns bra, det är kul att vidga vyerna lite". Det säger Stefan Kollin på KS Constructing som är det företag som senast tingat en tomt på Krönsmon.

Stefan Kollin på KS Constructing har tingat en tomt på Krönsmon.

Stefan Kollin på KS Constructing har tingat en tomt på Krönsmon.

Foto: Privat/Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-03-07 07:00

Det var i slutet av förra veckan som nyheten om att den åttonde tomten i ordningen nu blivit tingad av ett företag. Det är KS Constructing - ett Stockholmbaserat företag som nu vill ingå i ett optionsavtal, för att eventuellt senare köpa tomten av Vimmerby kommun. Redan nu är företaget involverad på Krönsmon i form av entreprenör för att bygga Ancott AB:s företagshotell. 

– Det är tack vare att jag har kontakt med Leif (Sörensen från Ancott AB, reds anmärkning), han tipsade mig om det, berättar Stefan Kollin, som tidigare haft samarbeten med Ancott AB i Stockholm och senast i Västervik. 

Planen för den tingade tomten på Krönsmon är att bygga lokaler där KS Constructing dels kan ha lager och lite av en bas för kommande projekt i regionen, men också att sälja eller hyra ut lokaler till småföretagare. 

Kan er eventuella etablering på Krönsmon innebära arbetstillfällen för Vimmerby?

– Vi har inte direkt tänkt att anställa i nuläget, men vi ser ju att när man kommer till en sån här ort så drar det med sig arbetstillfällen tack vare att man hittar lokala underentreprenör och handlar material på orten eftersom det finns nära till hands.

Att skynda fram i processen och fatta ett snabbt beslut om köp kommer inte ske enligt Kollin. 

– Vi kommer nog ta det lite lugnt i början och se hur det artar sig och hur marknaden ser ut. Man ser ju att det har blivit många arbetslösa och att folk håller i plånboken i spåren av pandemin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!