Snart byggs ännu fler företagslokaler på Krönsmon

Ytterligare 16 företagslokaler ska stå klara på Krönsmon i höst och enligt ägaren finns det redan flera intressenter.

Totalt kommer etapp ett och två innehålla 31 företagslokaler. "Vi har ganska många intressenter som är beredda att teckna bara de ser att vi kommer igång med bygget", säger Leif Sörensen, som äger Anncott Fastigheter.

Totalt kommer etapp ett och två innehålla 31 företagslokaler. "Vi har ganska många intressenter som är beredda att teckna bara de ser att vi kommer igång med bygget", säger Leif Sörensen, som äger Anncott Fastigheter.

Foto: Jimmy Karlsson / Arkiv Karin Hertz

Vimmerby2022-02-14 17:30

I februari 2021 togs första spadtaget till Anncott Fastigheter AB:s företagslokaler på Krönsmon. Nu är alla utom tre av de 16 lokalerna sålda och man närmar sig byggstart för etapp två.

– Vi har gjort förberedande markarbeten där och tanken är att vi, enligt entreprenören, ska börja med den andra etappen i slutet av den här veckan eller början av nästa. Då sätter vi igång för fullt, säger Leif Sörensen, som äger Anncott Fastigheter.

Av lokalerna som finns kvar kommer en att behållas som visningslokal och kontor när man bygger. Tillsammans kommer etapperna att innehålla 31 företagslokaler. 

– Vi har ganska många intressenter som är beredda att teckna bara de ser att vi kommer igång med bygget och att det händer någonting, säger Leif Sörensen.

Tror ni att de här lokalerna kommer att sälja snabbare än de första 16?

– Det är svårt att säga men vi har fem-sex stycken som visar stort intresse redan i det här skedet. Vi räknar med att ha den byggnaden klar någon gång tidig höst. Det gäller att vara ute i tid nu om man vill ha en lokal för nu är det bara den här byggnaden kvar.

Leif Sörensen berättar också att han trodde att det skulle gå snabbare att fylla de första 16 lokalerna, men att man nu befinner sig i slutspurten.

– Vi har några intressenter på de sista lokalerna men de är inte mogna att göra helt klart riktigt än. De håller på med bank och funderar. Vad köparna säger själva är att de ska kunna vara klara och framme vid beslut inom två veckor, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!