Satsningen på funktionsvarierade mynnar ut i show

Den 14 december är det skarpt läge, då ska gruppen på 10 deltagare upp på scen och visa det som de har jobbat fram under höstens kultursatsning inom den dagliga verksamheten. "Det bara värmer i kroppen"

Gruppen består av totalt tio deltagare och de har träffats en gång varannan vecka under hela hösten.

Gruppen består av totalt tio deltagare och de har träffats en gång varannan vecka under hela hösten.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-12-10 06:00

Daglig verksamhet i Vimmerby kommun har under hösten haft ett samarbete med Klang Studio, som drivs av Alice Hartvig. Varannan vecka sedan i september har tio personer med funktionsvariationer träffats och sjungit, dansat och spelat teater ihop.

– Jag tyckte att det var en rolig grej att hoppa på, säger deltagaren Kjell Klinga.

undefined
Det är Alice Hartvig från Klang Studio som håller i träffarna.

Vimmerby Tidning besökte gruppens sista övning i verksamhets lokaler på Lundagatan. Den 14 december, samma dag som Tomtenatta, kulminerar alltihop i en show på Kulturskolan där deltagarna får visa upp allt de lärt sig och övat på under hösten. Vissa av dem har scenvana men för Jennifer Folkesson, som också ska vara konferencier, blir det scendebut.

– Jag är lite nervös men samtidig vet jag att det kommer att gå bra, såklart, när man står där och gör det man ska göra, säger hon.

undefined
Jennifer Folkesson och Emil Granström repeterar en sketch där de spelar ett par som grälar efter att den ena av dem ensam har tittat på en teveserie som de annars följt gemensamt.
undefined
Veronica Rosdahl, Jennifer Folkesson och Emil Granström ser alla fram emot att stå på scen, trots att de är nervösa.

Både Jennifer Folkesson, Veronica Rosdahl och Daniel Wigren svarar "Ja!" på frågan om de vill fortsätta även nästa termin. Alice Hartvig drog igång satsningen tillsammans med kommunen när hon fick reda att det under flera år behövts mer utbud av kultur för personer med funktionsvariationer i Vimmerby kommun.

– Jag har inte arbetat med funktionsvarierade innan så för mig känns det kul och inspirerande. Det är en ära att få vara med och tända lågan för det estetiska. Hittills har det varit väldigt hjärtligt och lustfyllt, har Alice tidigare sagt till Vimmerby Tidning.

undefined
Alice Hartvig ger stöd åt Veronica Folkesson under hennes solonummer som, utan att avslöja för mycket innan shown, är en riktig gospeldänga.
undefined
Jennifer Folkesson (vänster) och Daniel Wigren (höger) kommer tillsammans med Veronica Rosdahl fungera som konferencierer under showen på Kulturskolan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!