Finalfest i Vimmerby försvann med drömmarna om VM-guld

Det fanns förvÀntansfulla förhoppningar om finalfest i Vimmerby pÄ söndag. Kanske till och med pÄ Asllani Court. Men de försvann i ett antiklimax och besvikelse hos bÄde krogar och Vimmerby IF.

VIF-fostrade lagkaptenen Kosovare Asllani Àr uppgiven efter förlusten i VM-semifinalen och deppar ihop med förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

VIF-fostrade lagkaptenen Kosovare Asllani Àr uppgiven efter förlusten i VM-semifinalen och deppar ihop med förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Foto: Jon Olav Nesvold

Vimmerby2023-08-15 16:57
undefined
Det fanns planer pÄ en finalfest, kanske i anslutning till den svenska lagkaptenens egen plan, Asllani court, i hennes barndomskvarter i Bullerbyn i Vimmerby. "Nu kÀnns det inte alls som att vi gör nÄgot i anslutning till bronsmatchen", sÀger David Lindgren i VIF efter den tunga förlusten mot Spanien.

– Med en lagkapten frĂ„n VIF i en VM-final hade vi absolut gjort nĂ„got kul av det, men just nu kĂ€nns det inte alls kul. Lördag klockan 10 och en bronsmatch i all Ă€ra, men det Ă€r inte samma lĂ€ge för att samla folk, sĂ€ger David Lindgren i Vimmerby IF ett par timmar efter slutsignalen i semifinalen dĂ€r gulddrömmarna gick i kras för VIF-fostrade lagkaptenen Kosovare Asllani och de andra i det svenska VM-laget.

VIF och Vimmerby kommun har haft kontakt om ett eventuellt finalevenemang pĂ„ nĂ„got sĂ€tt, kanske i anslutning till Asllani Court.   

Nu blir det inte sÄ och sannolikt heller inget runt bronsmatchen.

– Vi ska ta det en vĂ€nda till, men just nu lutar det Ă„t att det inte blir nĂ„got, sĂ€ger David Lindgren.

undefined
Tungt för Vimmerbybördiga Kosovare Asllani efter förlusten i semifinalen mot Spanien pÄ tisdagen. Det blir inget VM-guld den hÀr gÄngen heller.

Även krögare ligger lĂ„gt inför bronsmatchen. 

– Vi har inte köpt nĂ„gra sĂ€ndningsrĂ€ttigheter, och ordnar inga officiella visningar, sĂ„ det hade inte blivit nĂ„got vid en final heller, sĂ€ger Martina Andersson pĂ„ Vimmerby Stadshotell.

undefined
Hampus Thorstensson pÄ Vimmerby Camping hade planer pÄ en finalfest med Sverige i huvudrollen pÄ söndag. "Nu Àr det bara ett stort antiklimax", sÀger han och tvekar om bronsmatchen kommer att visas pÄ campingen.

Det hade det dÀremot blivit vid Vimmerby Camping som visat de senaste matcherna pÄ storbild.

– Nu blev det ju bara ett stort antiklimax. En final utan Sverige kommer vi inte att visa, och en bronsmatch Ă€r inte sĂ„ sexigt, hur stort det Ă€n Ă€r att de tagit sig dit och ska hedras för det, men som publikt event blir det inte samma sak och dessutom en sĂ€mre tid med klockan 10 pĂ„ lördagen istĂ€llet för klockan 12 pĂ„ söndagen. Vi har inte satt ner foten Ă€nnu, sĂ€ger Hampus Thorstensson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!