Ingebo drar ner på verksamheten inför årets säsong

Ingebo hagar drar ner på verksamheten inför sommaren och lägger fokus på boendedelen. Till nästa år finns planer på att arrendera ut delar av verksamheten.

Inför årets sommarsäsong drar Ingebo hagar ner på verksamheten. "Det kommer stå en stor skylt nere i backen som talar om hur det är", berättar Kristina Lindelöf.

Inför årets sommarsäsong drar Ingebo hagar ner på verksamheten. "Det kommer stå en stor skylt nere i backen som talar om hur det är", berättar Kristina Lindelöf.

Foto: Sven Vejde

Vimmerby2024-05-06 06:00

Sommaren närmar sig men för Ingebo hagar kommer säsongen se annorlunda ut än tidigare. Av personliga skäl har verksamheten i år behövt begränsas. 

– Vi har haft ett dödsfall i familjen och det kommer att påverka verksamheten på Ingebo hagar. Jag hade tänkt att dra ner lite till sommaren i alla fall men det här gör att jag måste dra ner mer för att orka, berättar Kristina Lindelöf. 

Förra året lades besöksmålets fokus på verksamhetens boendedel som utökades till att kunna ta mot 60 gäster samtidigt. Till sommaren kommer boendet få fortsätta som vanligt men butiken kommer på grund av situationen att sättas på paus. 

– Vi kör vårt boende fullt ut för där har vi mycket bokat. Det är många som vill uppleva hur det är att bo på bondgård och det är det jag vill styra verksamheten mot. Det går att planera i förhand. Men när man har en öppen verksamhet där människor ska komma och eventuellt fika, det är mycket jobbigare för man vet aldrig hur många som kommer. Vi hade tankar på att ha en obemannad butik men kommer inte kunna få igång det. Som det är nu kommer jag kunna ta emot butiksbesökare under de timmar jag checkar in och ut gäster.

undefined
Bondgårdsvandringarna för allmänheten kommer i år ske en gång i veckan.

Situationen påverkar även bondgårdsvandringarna som arrangerats i flera år.

– Bondgårdsvandringarna kommer att bli av en gång per vecka den dag vi orkar. Vi kommer lägga ut information om det på hemsidan. Så besökarna får hålla koll där. Det får bli så i år.

Däremot välkomnas fortfarande alla att komma och ta del av miljön genom att promenera på ägorna. 

– Vandringslederna är öppna så man får gärna komma och ta en promenad. Man ser alltid lite djur. Vi har också ordnat fler fikaplatser längs lederna och byggt nya gärdsgårdar. Det är väldigt vackert i våra marker. 

undefined
Vandringslederna kring Ingebo hagar är öppna för de som vill komma och ta del av miljön. "Jag tycker verkligen man ska komma ut och vandra", säger Kristina Lindelöf.

Inför nästa år är tanken inte att växla upp igen utan att se om det finns någon som har möjlighet att arrendera delar av verksamheten. 

– Jag har kört så många år nu och man får ingen sommar alls för egen del. Det är inte så att man har tråkigt, absolut inte, men man kanske vill göra något annat ibland. De flesta i min ålder har redan gått i pension, många inom branschen är mycket yngre. Vi har funderat på att ha en generationsväxling men än så länge är mina döttrar inte redo. Så till nästa år skulle jag gärna se att någon kunde arrendera viss del av boendet och gårdsbutiken. Det är en fantastisk plats och en väldigt trevlig verksamhet att ha bara man orkar.  

undefined
Till nästa år är planen att arrendera ut delar av boendet och gårdsbutiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!