De visste inte vad de skulle vÀnta sig av Vimmerby

I Vimmerby Tidnings sommarserie "PÄ besök hos Astrid" möter vi turister som frÄn nÄgot av alla vÀrldens hörn tagit sig hit för att fira sommaren i Astrid Lindgrens hemstad. Först ut Àr tyska familjen Zurmuehlen.

Vimmerby Tidning trÀffade Florian och Yvonne med barnen Niklas, Marta och Hanna nÀr de tog bilder vid Astrid Lindgren-statyn pÄ RÄdhustorget.

Vimmerby Tidning trÀffade Florian och Yvonne med barnen Niklas, Marta och Hanna nÀr de tog bilder vid Astrid Lindgren-statyn pÄ RÄdhustorget.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-06-23 20:00

Florian och Yvonne Zurmuehlen med barnen Niklas, Marta och Hanna besöker Vimmerby för första gÄngen. Vimmerby Tidning trÀffar dem nÀr de Àr i full fÀrd med att utforska stan och som mÄnga andra stannade familjen till vid Astrid Lindgren-statyn pÄ RÄdhustorget.

– Vi kom hit frĂ„n Tyskland för tvĂ„ dagar sen och jag visste inte riktigt vad jag skulle vĂ€nta mig innan vi kom hit men det Ă€r superfint och vĂ€ldigt vacker natur hĂ€r i Vimmerby, sĂ€ger Florian till Vimmerby Tidning.

Precis som för mĂ„nga andra turister Ă€r Astrid Lindgrens VĂ€rld den stora anledningen till semestern i Sverige. 

– Vi har inte varit pĂ„ Astrid Lindgrens VĂ€rld Ă€n men vi ska dit om tvĂ„ dagar och det ser vi fram emot!

undefined
BÄde Florian och Yvonne vÀxte upp med Astrids filmer och böcker och nu vill de att deras barn ocksÄ ska fÄ upptÀcka historierna.

BĂ„de Florian och Yvonne vĂ€xte upp med Astrids filmer och böcker och nu vill de att deras barn ocksĂ„ ska fĂ„ upptĂ€cka historierna. Florian har starka minnen frĂ„n bĂ„de Pippi och Ronja men nĂ€mner Emil i Lönneberga som den stora favoriten. 

– Allt Ă€r sĂ„ roligt, tycker jag. NĂ€r Emil fastnar med huvudet i soppskĂ„len Ă€r den bĂ€sta delen, sĂ€ger Florian.

För Yvonne Àr det en viss tjej med röda flÀtor som stÄr högst i kurs.

– Pippi har inga grĂ€nser, hon Ă€r alldeles fri och det gillar jag verkligen. Jag ser mycket av mig sjĂ€lv som barn i henne, men nuförtiden Ă€r vi nog inte sĂ„ lika. Min favorit Ă€r nĂ€r hon flyger med bilen, det Ă€lskar jag, sĂ€ger Yvonne Zurmuehlen. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!