Nu kommer värmen tillbaka

Efter sommarvärmen som överraskade redan i maj har den senaste tiden bjudit på kallare temperaturer och kraftiga vindar. Men till veckan kan Vimmerbyborna åter igen få njuta av värmen.

Varmt väder väntar Sverige.

Varmt väder väntar Sverige.

Foto: Mostphotos

Vimmerby2018-06-24 21:00

Veckan inleds redan under måndagen med varmare temperaturer mellan 20-25 grader. De kraftiga vindar man kunnat känna av under förra veckan är borta och det finns inga stora regnområden i sikte.

– Ett högtryck kommer in från sydväst och letar sig in över hela landet, säger Malva Lindborg, meteorolog vid SMHI.

Värmen kommer att hålla i sig fram till onsdagen med växlande molnighet främst under eftermiddagarna. Detta innebär även badväder, då vattnet fortfarande ska vara uppvärmt.

– I och med att det varit en varm maj månad så har vattnet blivit varmt och det tar lång tid att kylas av. Även om vi haft en kallare period så ska nog vattnet vara varmt, säger Malva Lindborg.

De behagliga temperaturerna ser ut att hålla i sig även framåt kvällarna vilket bidrar till bra grillväder. Men meteorologen poängterar att man bör hålla koll på brandrisken då det redan är torrt i markerna och ser ut att bli allt torrare. På torsdagen kommer det däremot in ett lågtryck i norra delarna av landet och gör delvis prognosen osäkrare även i Vimmerby. Under fredagen väntar temperaturer runt 20 grader.

– Det blir eventuellt svalare luft senare i veckan, men inte kallt, säger Malva Lindborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om