Många behöver en hjälpande hand

Många behöver någon att vända sig till, en medmänniska som lyssnar och stöttar. - Det finns ett enormt behov av kontaktpersoner och gode män, säger Bjarne Lynbeck, ordförande för Riksförbundet för frivilliga samhällsarbetare i Hultsfred-Vimmerby.

Många behöver någon att vända sig till, en medmänniska som lyssnar och stöttar.

Många behöver någon att vända sig till, en medmänniska som lyssnar och stöttar.

Foto:

Vimmerby2009-07-15 06:13


"En droppe, droppad i livets älv, har ingen kraft till att flytta själv. Det ställs ett krav på varenda droppe: Hjälp till att hålla de andra oppe."
Orden av Tage Danielsson sammanfattar på ett bra sätt den vision som Riksförbundet för frivilliga samhällsarbetare (RFS) i Sverige har. Att vi ska hjälpa till, vara medmänniskor. Ställa upp för personer med olika slags behov.
Att vara en frivillig samhällsarbetare inom RFS kan innebära allt från att ställa upp som kontaktperson eller kontaktfamilj till att vara övervakare inom kriminalvården. Uppdragen är varierande, och alla som har lite tid över och är intresserade av att stötta en medmänniska kan anmäla sitt intresse.

Ger mycket tillbaka
Bjarne Lynbeck är ordförande för RFS i Hultsfred-Vimmerby, en lokal förening med runt 40 medlemmar. Han berättar att en kontaktperson ska fungera som ett personligt stöd och hjälpa till på olika sätt.
- Det kan handla om att ställa upp för någon som är fysiskt eller psykiskt funktionshindrad och behöver en god vän. Eller hjälpa någon med sociala problem. Det är en frivillig insats och inget som ger superbra betalt, även om man får ett litet arvode, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!