Man sålde knark framför ögonen på poliser i Vimmerby

De gick åt sidan vid resecentrum i Vimmerby och gjorde upp knarkaffären. Vad de inte visste var att bara 20 meter bort satt två lediga poliser och hade full koll på deras förehavanden.

Två lediga poliser stoppade en narkotikaaffär vid resecentrum i Vimmerby.

Två lediga poliser stoppade en narkotikaaffär vid resecentrum i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-10-31 18:00
undefined
Två lediga poliser stoppade en narkotikaaffär vid resecentrum i Vimmerby.

Nu döms en man i 30-årsåldern till fängelse för att han sålt hasch.

Det var fyra personer som strålade samman vid resecentrum i Vimmerby en eftermiddag i oktober i fjol. Två poliser, som vid tillfället inte var i tjänst, kände igen två av de fyra killarna från färska narkotikaärenden och bestämde sig för att hålla koll på gruppen. Kort efter gick 30-åringen och en för poliserna okänd ung man bakom vandrarhemmet. De lediga poliserna såg hur de snabbt gjorde ett utbyte. Direkt efter konfronterade de gruppen. Då kastade 30-åringen ifrån sig ett mindre paket. De lediga poliserna kallade på två kollegor som var i tjänst som tog över ärendet. 

undefined
En del av det hasch som påträffades efter de lediga polisernas spaningsinsats.

Det kastade paketet visade sig bestå av tre bitar hasch. Mannen hade dessutom nära tusen kronor i kontanter på sig. På den andre mannen hittade de drygt tio gram hasch vid visiteringen. 

I förhören säger 20-åringen att han köpt och betalat haschet dagen innan, men att 30-åringen levererat det till honom. 30-åringen uppger att det inte alls förekommit någon överlåtelse, utan att de båda pratade om att de köpt hasch av en "snubbe" i Vimmerby som de inte vill namnge, och att de gick undan för att jämföra om knarket kom från samma langare och att det bytte en bit för skojs skull.

Tingsrätten anser det vara styrkt att 30-åringen sålt hasch till 20-åringen och dömer honom till fängelse i en månad. 20-åringen döms för två fall av ringa narkotikabrott till 70 dagsböter á 50 kronor, alltså 3 500 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!