Komedianterna tvingas stÀlla in hela förestÀllningen

PÄ söndagskvÀllen meddelade Komedianterna att förestÀllningen "Panik pÄ klinik", som skulle spelats under hösten, helt stÀlls in.

Det blir ingen "Panik pÄ klinik" pÄ Komedianten i höst. Tetaterföreningen tvingades kasta in hannduken efter att ha stött pÄ en rad olika hinder.

Det blir ingen "Panik pÄ klinik" pÄ Komedianten i höst. Tetaterföreningen tvingades kasta in hannduken efter att ha stött pÄ en rad olika hinder.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-10-17 09:39

Den idella teaterföreningen tvingas lÀgga ner projektet som de arbetat hÄrt med att skapa, skriver de sjÀlva i sina sociala medier.

– Ända sedan vi tog beslut om att spela förestĂ€llningen och började repetera sĂ„ har det hĂ€nt dumheter. Det har varit Covidsjuka, maginflluensa, sjukdom hos nĂ€ra anhöriga och gud vet allt. Vi har haft en parad av hinder och till slut sĂ„ kĂ€nde vi att vi var tvugna att slĂ€nga in handduken, sĂ€ger teaterföreningens ordförande Anders Enqvist.

Enligt ordföranden har man aldrig tidigare stÀllt in en förestÀllning pÄ det hÀr sÀttet.

– Det har aldrig hĂ€nt utan har vi dragit igĂ„ng ett projekt sĂ„ har vi kört det i land, sĂ„ det hĂ€r var inget roligt beslut, sĂ€ger Anders Enqvist.

Varför valde man att stÀlla in istÀllet för att skjuta upp?

– Det fanns sĂ„dana tankar ocksĂ„. Vi har gjort ett jĂ€ttearbete och teoretiskt sett sĂ„ skulle vi kunna skramla liv i den till vĂ„ren, men sen Ă€r det ocksĂ„ sĂ„ med amatörteater att vi hela tiden slĂ„ss om tiden, alla har sina yrkesliv och förestĂ€llningen spelas pĂ„ fritiden. Ingenting Ă€r omöjligt men som det ser ut idag sĂ„ kommer vi inte kunna spela den.

Kommer ni tillbaka med en ny förestÀllning?

– Absolut! Det som kommer nĂ€rmst Ă€r en pjĂ€s med vĂ„r ungdomsgrupp. De skulle egentligen spelat efter att vi var klara men nu kommer den tidigare. Sen kommer vi förmodligen ocksĂ„ att köra lite julafton pĂ„ Komedianten och vi har Ă€ven diskuterat revy men det Ă€r inget som Ă€r klart Ă€n sĂ„ lĂ€nge, sĂ€ger Anders Enqvist.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!