Nässjöbaserat företag blir först ut på Krönsmom

Nu är det klart att Sandstedt El blir det första företaget som flyttar in och etablerar sig i Anncott Fastigheters nya industrilokaler på Krönsmon.

Sandstedt Els vd patrik Sandstedt, som syns i förgrunden, ser fram emot att dra igång verksamheten och berättar att företaget blivit väl bemötta i Vimmerby

Sandstedt Els vd patrik Sandstedt, som syns i förgrunden, ser fram emot att dra igång verksamheten och berättar att företaget blivit väl bemötta i Vimmerby

Foto: Privat

Vimmerby2021-11-19 16:45

När det anrika företaget Dahlbergs Elektriska för tre veckor sedan meddelade att de gått i konkurs fick företagets sju anställda direkt arbete hos Sandstedt El, som nu etablerar sig i Vimmerby. Då letade det Nässjöbaserade företaget lokal men på torsdagen kom beskedet att de blir de första som tar plats i det nya företagshotellet på Krönsmon, något som Dagens Vimmerby var först med att berätta.

– Det är skitspännande! Om tio år kommer det inte att se likadant ut där som det gör idag. Idag är det en tom grusplätt däruppe och det kommer att bli kul att följa allt som händer, säger företagets vd Patrik Sandstedt.

undefined
Sandstedt El kommer att börja sin verksamhet i provisoriska bodar medan man väntar på att de 140 kvadratmeter stora lokalerna ska anpassas för deras behov.

Redan på tisdag ska Sandstedt El börja sin verksamhet och då i provisoriska bodar medan man väntar på att den 140 kvadratmeter stora modulen man köpt ska anpassas. Man ska bland annat bygga personalutrymmen, kontor och lager. Patrik Sandstedt säger att det finns flera anledningar till att man valde den lokalen. 

– Vi tittade på olika alternativ. Det finns alltid fördelar med att äga lokalerna och styra själv. Nya och tomma lokaler kan vi anpassa efter våra behov och sedan stod de också färdiga precis lagom för oss, säger han. 

Redan på måndag drar man igång med en introduktion för de anställda.

– Vi ska försöka få vår kultur att färga igenom. Det här är en stor framgång för oss och det är viktigt att vi får en Sandstedtsanda i det, säger Patrik Sandstedt.

Vd:n passar också på att berömma Vimmerby.

– Jag helt övertygad om att det här kommer att bli jättebra och jag måste också säga att vi känner oss väldigt välkomnande av Vimmerby, säger Patrik Sandstedt

undefined
Anncotts företagshotell på Krönsmon består av 16 stycken moduler i olika storlekar. Målet är att alla ska vara sålda till företag vid årskiftet 2022.

Hultsfredbördige Leif Sörensen, som driver Anncott, ser väldigt positivt på etableringen och hoppas att det ska ge ringar på vattnet.

– Vi har ju sedan tidigare tecknat två köpeavtal och sedan har vi flera som är intresserade. Framåt ser det ut som om att vi har 5-6 stycken på gång, säger han.

undefined
Leif Sörensen hoppas att Sandstedt Els köp av en av lokalerna i företagshotellet ska ge ringar på vattnet och att fler företag snart ska hitta till Krönsmon.

Totalt finns 16 stycken moduler och när man fyllt dem är planen att bygga 15 till. Man har en likadan anläggning i Västervik och där tog det 16 månader att sälja totalt 28 lokaler. Även om det verkar gå lite trögare i Vimmerby har man som mål att sälja de 16 första innan halvårskiftet 2022.

– Någon måste ju kratta manegen. Vi hoppas på att fler ska flytta upp snart så att det blir lite liv i området, det är väldigt viktigt för både oss och kommunen, säger Leif Sörensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!