Klart: Här är kommunens nya kommunikationschef

Nära 30 personer sökte det kommunala chefsjobbet. Nu är det klart att det är Simon Roth från Oskarshamn som blir ny kommunikationschef i Vimmerby kommun.

Här är Vimmerby kommuns nya kommunikationschef. Han heter Simon Roth och är från Oskarshamn. Tillsättningen blev klar strax före jul. Han börjar i Vimmerby den 1 mars.

Här är Vimmerby kommuns nya kommunikationschef. Han heter Simon Roth och är från Oskarshamn. Tillsättningen blev klar strax före jul. Han börjar i Vimmerby den 1 mars.

Foto: Arkiv / Vimmerby kommun

Vimmerby2021-12-29 16:00

Det bekräftar kommundirektör Carolina Leijonram för Vimmerby Tidning.

– Jag ser mycket fram emot att jobba för Vimmerby kommun. Min ambition är att kommunen fortsatt ska erbjuda god kvalitet med hög medborgarservice och samtidigt utvecklas ytterligare i sin samhällsdialog. Uppdraget spänner över ett brett område som kräver både lagarbete och kloka avgränsningar, både internt och externt, säger Simon Roth i ett internt informationsmeddelande till kommunens anställda.
 

undefined
Simon Roth, 46, från Oskarshamn blir ny kommunikationschef i Vimmerby kommun. Han har tidigare arbetat med kommunikation på SKB, Svensk Kärnbränslehantering AB.


Simon Roth har arbetat med kommunikation i 13 år på SKB, Svensk Kärnbränslehantering AB, med placering i Oskarshamn, men har även jobbat på enheterna i Stockholm och Östhammar.  Han har studerat vid Lunds universitet och har bland annat en Pol Mag-examen i statsvetenskap.

Simon Roth kommer närmast från drygt fyra år som enhetschef med ansvar för kommunikationsverksamhet på SKB lokalt i Oskarshamn och regionalt i Kalmar län.

I Vimmerby kommun ersätter han Anna Erlandsson Karlsson som lämnade posten tidigare i höstas för nytt jobb i Västervik.

Carolina Leijonram är nöjd med rekryteringen som kommunen genomfört i egen regi:

– Det känns mycket bra att efter en gedigen rekryteringsprocess få erbjuda Simon Roth tjänsten som kommunikationschef och att han dessutom tackat ja till erbjudandet, säger hon i det interna informationsmeddelandet

Simon Roth börjar den 1 mars och ska även ingå i kommunens koncernledning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!