IT-företaget i Vimmerby tas över av Vetlandakoncern

Det lokala IT-företaget Redanova tas över av Kontorsspecial från Vetlanda

Nicklas Johansson, i mitten, säljer sitt bolag Redanova till Kontorsspecial som expanderar till ännu en ort. Kontorsspecial ägs och drivs av bröderna Stefan Samuelsson, till vänster och Håkan Samuelsson, till höger.

Nicklas Johansson, i mitten, säljer sitt bolag Redanova till Kontorsspecial som expanderar till ännu en ort. Kontorsspecial ägs och drivs av bröderna Stefan Samuelsson, till vänster och Håkan Samuelsson, till höger.

Foto: Kontorsspecial

Vimmerby2024-04-30 14:04

Nyheten i korthet

  • IT-företaget Redanova i Vimmerby tas över av Vetlandakoncernen Kontorsspecial den 1 maj.
  • Tidigare ägaren Nicklas Johansson blir Kontorsspecials representant i Vimmerby.
  • Kontorsspecial siktar på en "sömlös" övergång för Redanovas kunder, med befintlig personal som fortsätter under det nya ägandet.

Kontorsspecial har som koncern sitt säte i Vetlanda, men har under åren expanderat till att idag finnas i Jönköping, Nässjö, Oskarshamn och Västervik. I och med köpet av Redanova får man nu också en etablering i Vimmerby.

Kontorsspecial tar över verksamheten den 1:a maj. Då blir Nicklas Johansson, som under många år ägt och drivit Redanova tillsammans med en kollega, Kontorsspecials representant i Vimmerby.

– Det har varit en tuff tid efter det att min mångårige kollega och vän hastigt avled i slutet av förra året. Den lösning vi nu hittat tillsammans med Kontorsspecial känns stabil och hållbar. I Kontorsspecial får jag nu flera nya kollegor som direkt går in och stöttar upp arbetet för kunderna i Vimmerby, säger Nicklas Johansson i ett pressmeddelande.

För Redanovas kunder hoppas den nya ägaren att övertagandet ska gå "sömlöst".

– Befintlig personal på Redanova fortsätter i Kontorsspecial vilket möjliggör en värdefull och sömlös övergång för kunderna, säger Håkan Samuelsson VD för Kontorsspecial IT/Copy i pressmeddelandet.

Kontorsspecial

Kontorsspecial grundades i Vetlanda för drygt 80 år sedan. Man beskriver sig som en aktör inom kontorsmaterial, inredning, städ och hygien. Sedan 1982 även inom IT-branschen.

Kontorsspecial är idag två bolag och verksamheter med samma moderbolag. Företaget ägs sedan många år av de båda Vetlandabröderna Stefan Samuelsson och Håkan Samuelsson. 

IT/Copy-bolaget har idag ca 25 anställda medan det i förbrukningsbolaget för kontorsmaterial, städ/hygien och inredning finns ett 35-tal medarbetare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!