Inga musikkvällar vid Warmbadhuset

De uppskattade musikkvällarna vid Warmbadhuset blir inte av den här sommaren. Åtminstone inte i samma regi som förra året.

Warmbadsfestivalen var välbesökt i fjol, men förra årets arrangörer kommer inte att hålla i något liknande i år.

Warmbadsfestivalen var välbesökt i fjol, men förra årets arrangörer kommer inte att hålla i något liknande i år.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-07-21 05:00

I fjol anordnades en liten musikfestival vid Warmbadhusets scen, där ett flertal lokala artister uppträdde under två ljumna julikvällar. Det traditionella eventet, som tidigare år ordnats av bland annat Vimmerby Konstförening tillsammans med Göran Nachtweij, arrangerades då istället av kompisarna Daniel Lindqvist, Victor Bohman och Martin Arvidsson i en ny tappning.

Deras upplaga blev välbesökt och verkade enligt arrangörerna uppskattad av besökarna som kom dit för att lyssna. Till skillnad från hur det varit tidigare ägde det rum på en helg, men i år har trion inga planer på att göra en favorit i repris.

– Alla vi bor ju på lite olika ställen i landet och vi känner att vi inte riktigt får ihop det i år rent tidsmässigt. Vi la ner mycket tid på det förra året och känner att vi inte har möjlighet att göra det i år tyvärr, även om det var kul förra året, säger Daniel Lindqvist som pratat ihop sig med resten av gänget.

Vet du om någon annan kommer att ta över och arrangera festivalen?

– Det är möjligt, men det har jag faktiskt inte hört något om.

Bakåt i tiden har kulturkvällarna med musik vid Warmbadhusets scen varit ett återkommande inslag i sommartid. År 2020 ställdes evenemanget in på grund av dåvarande pandemirestriktioner, då man inte ville bryta mot folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika stora folksamlingar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!