Höstmarknad på ALV tillbaka igen – med 70 utställare

ALVs höstmarknad är tillbaka igen. Ett 70-tal hantverkare och utställare finns på plats när marknaden öppnar nu på lördag.

Nu är höstmarknaden tillbaka igen. Jocke Johansson, vd för Astrid Lindgrens värld ser fram mot nypremiären efter pandemipausen nu på lördag.

Nu är höstmarknaden tillbaka igen. Jocke Johansson, vd för Astrid Lindgrens värld ser fram mot nypremiären efter pandemipausen nu på lördag.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/arkiv

Vimmerby2021-10-22 08:00

– Det känns jättebra, tycker Jocke Johansson, vd på Astrid Lindgrens Värld.

Årets höstmarknad blir något av en nypremiär efter pandemipausen. Förra året blev det ingen marknad alls, på grund av restriktionerna. Men nu är det fullt pådrag i gengäld. På lördag är det dags för invigning, och då medverkar Smålands Husarer och Vena musikkår.

– Det kommer att bli ännu mer teater i år än 2019, säger Jocke Johansson.

– Vi har alla miljöerna igång, utom Karlsson på taket och Bröderna Lejonhjärta.

Bland de 70 utställarna finns både varmt och kallt. För den ena ytterligheten svarar en smed och en glasblåsare, för den andra en isskulptör. Sedan finns det en hel del annat däremellan. Inte minst ätbara saker.

– Det är många av våra vanliga leverantörer som ställer ut, allt från karameller till mjölk och korv, säger Jocke Johansson.

Det blir även en del nyheter vid årets höstmarknad. Bland annat små bodar där mindre hantverksföretag kan turas om och ställa ut.

– Tidigare har man behövt vara på plats hela tiden. Och det är inte alla som har resurser till det. Nu kan de turas om så att den ene är där ena dagen och den andre ställer ut nästa, säger Carina Carlsson, som planerat utställningen.

Förhoppningarna inför årets höstlov är högt ställda. Jocke Johansson berättar att bokningsläget är gott, till och med bättre än 2019. Det är många som bokat sitt boende.

– Så nu hoppas vi bara på vädret, höstlovet är ju lite mer väderkänsligt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!