Hon blir chef över 15 Coop-butiker: "Väldigt roligt"

Den 1 mars tillträder Sofie Zeilon från Södra Vi tjänsten som regionchef för Coop Väst och får ansvar för 15 butiker. "En väldigt spännande utmaning", säger hon.

Sofie Zeilon började sin bana inom detaljhandeln på Netto i Vimmerby 2007. Snart tillträder hon som regionchef på Coop Väst.

Sofie Zeilon började sin bana inom detaljhandeln på Netto i Vimmerby 2007. Snart tillträder hon som regionchef på Coop Väst.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2021-02-18 16:58

För 14 år sedan började Sofie Zeilon, som kommer från Hultsfred ursprungligen, sin bana inom detaljhandeln med ett jobb som säljare på Netto i Vimmerby. Genom åren avancerade hon först till butikschef och blev sedan distriktschef. I samband med att Netto köptes upp av Coop gick hon över till den nya koncernen och har det senaste året jobbat med att omvandla exempelvis Nettos butiker i Vimmerby och Hultsfred till Coop.

Det arbetet är nu genomfört och då väntar en ny utmaning för Sofie. Rollen som regionchef för Coop Västs 15-talet butiker i Småland och Västergötland, där KF Göta sedan i november 2020 också ingår i samma region.

– Jag tillträder min nya tjänst den 1 mars och det ska bli väldigt roligt och spännande, säger Sofie Zeilon.

Vad innebär den nya tjänsten?

– Jag kommer ha det övergripande ansvaret för 15 Coop-butiker där både större butiker och lite mindre franchisetagare ingår. Jag kommer att jobba med ett helikopterperspektiv och diskutera siffror, resultat och kalkyler med de som driver butikerna, istället för att som tidigare mer vara ute i butikerna och handgripligt styra vilken vara som ska vara på vilken hylla, säger Sofie Zeilon som tror hon kommer att få nytta av många erfarenheter hon har samlat på sig genom åren.

– Jag är uppväxt med företagande och fokus på karriären genom familjen. Dessutom är jag själv egenföretagare då jag för fem år sedan startade ett städbolag i samband med att jag var mammaledig. Det kan vara bra att ha med sig när man jobbar mot butiker och företagarna där, säger hon.

En av Sofies första uppgifter på agendan blir att vara med och öppna upp den nya Coop-butiken i Ankarsrum som invigs den 11 mars.

– Sedan kommer jag lägga mycket fokus på få igång onlinehandeln i våra butiker. Västervik blir först ut i april med att få skåp där kunder kan hämta ut beställda kassar med varor. Det har vi sett en stor efterfrågan på i coronatider, säger Sofie Zeilon.

Något annat hon kommer fokusera på framöver i butikerna är catering och deli.

– Det har också med att göra att kunderna efterfrågar snabba och bekväma lösningar. Samhället går åt det hållet och nu börjar det ju till och med öppnas obemannade butiker. Jag tror det personliga mötet inte kommer vara lika viktigt för kunderna i framtiden, säger Sofie Zeilon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!