Hon Àr Vimmerby Tidnings nya chefredaktör

Efter ett noggrann rekryteringsarbete Àr det nu klart att 37-Äriga Jenn Hultberg blir ny chefredaktör för Vimmerby Tidning.

Jenn Hultberg blir ny chefredaktör för Vimmerby Tidning och ska leda tidningens digitala utveckling framÄt. "LÀsarna kommer mÀrka att vi satsar och testar nya grepp", sÀger hon.

Jenn Hultberg blir ny chefredaktör för Vimmerby Tidning och ska leda tidningens digitala utveckling framÄt. "LÀsarna kommer mÀrka att vi satsar och testar nya grepp", sÀger hon.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-03-06 19:00

Den före detta chefredaktören Daniel Söderqvist klev av sin tjÀnst sista januari och sedan dess har rekryteringen pÄgÄtt. Valet föll pÄ tidningens egen Jenn Hultberg, som varit tillförordnad chef den senaste mÄnaden.

– Det kĂ€nns vĂ€ldigt bra! Jag Ă€r stolt, glad och otroligt peppad pĂ„ det hĂ€r uppdraget, sĂ€ger hon. 

Jenn har en lĂ„ng karriĂ€r pĂ„ Vimmerby Tidning bakom sig. Sedan 2007 har hon arbetat bĂ„de som skrivande reporter och som arbetsledare pĂ„ tidningens mindre redaktioner innan hon blev nyhetschef 2018. Att 37-Ă„ringen nu blir chefredaktör innebĂ€r en historisk milstolpe. 

– För första gĂ„ngen sedan tidningen startade 1856 sĂ„ har den en kvinnlig chefredaktör. Det kĂ€nns bra och samtidigt sĂ„ Ă€r det vĂ€ldigt viktigt, sĂ€ger Jenn Hultberg.

Hur ser du pĂ„ framtiden och utmaningarna i branschen? 

– Vi Ă€r inne i en fantastisk utvecklingsfas just nu och jag ser fram emot att fortsĂ€tta arbetet med vĂ„r digitala journalistik. LĂ€sarna kommer mĂ€rka att vi satsar och testar nya grepp. Vi liverapporterar, sĂ€nder direkt och Ă€r pĂ„ plats dĂ€r det hĂ€nder, och det kommer vi att utveckla Ă€nnu mer framöver med fokus pĂ„ sajten och vĂ„r app.

undefined
Jenn Hultberg Àr Vimmerby Tidnings första kvinnliga chefredaktör.

NTM:s publicistiska chef Maria Kustvik sÀger att hon Àr glad för att Jenn Hultberg har tackat ja till uppdraget.

– Jenn Ă€r en oerhört skicklig journalist med ett stort hjĂ€rta för journalistiken, medarbetarna och inte minst för Vimmerby och Hultsfred. Hon har örat mot rĂ€lsen och har grym koll pĂ„ vad som engagerar vĂ„ra lĂ€sare och jag Ă€r övertygad om att hon Ă€r rĂ€tt person att utveckla Vimmerby Tidning.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!