Hon är ny chef för Astrid Lindgrens hembygd

Caroline Wittrin från Aneby tillträdde som ny verksamhetsledare för Astrid Lindgrens hembygd i slutet av augusti. "Man vill kunna ge tillbaka till sin hembygd", säger hon.

"Det känns jätteroligt", säger Aneby-bon Caroline Wittrin om sitt nya uppdrag som verksamhetsledare för organisationen Astrid Lindgrens hembygd.

"Det känns jätteroligt", säger Aneby-bon Caroline Wittrin om sitt nya uppdrag som verksamhetsledare för organisationen Astrid Lindgrens hembygd.

Foto: Elin Elmström/Pressbild

Vimmerby2022-09-06 12:13

Organisationen Astrid Lindgrens hembygd arbetar med fördelning av stöd för hållbar utveckling av landsbygden och under den kommande programperioden, 2023 till 2027, består området man jobbar i av tio kommuner, Aneby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Kinda, Nässjö, Vetlanda, Vimmerby, Ydre och en del av Oskarshamn. 

– Det känns jätteroligt! Särskilt i och med att vi från årsskiftet har fyra nya kommuner, det känns som en nystart, säger den nyss tillträdda Caroline Wittrin.

Varför sökte du jobbet? 

– Jag är från Aneby men har bott och jobbat i Stockholm under många år. Under pandemin flyttade vi ner och jag kände att det är väldigt roligt med landsbygdsfrågor. Man vill kunna ge tillbaka till sin hembygd.

Föreningen ska "verka i Astrid Lindgrens anda". Vad har du för relation till Astrid?

– Man är uppvuxen med hennes karaktärer och man värnar om barnets perspektiv. Också finns den småländska tanken om att man vill göra saker ordentlig och tänka smart med de resurser man har.

Organisationens huvudkontor ligger på Badhusgatan i Vimmerby och från Aneby blir pendlingen över en timme. Caroline tro inte att det kommer att bli några problem. 

– Jag är på kontoret i Vimmerby en eller två dagar i veckan, sedan reser jag mycket över hela området och besöker kommuner och resten jobbar jag hemifrån, säger hon.

Astrid Lindgrens hembygd har funnits som förening sedan 1996 och inväntar formellt startbesked för kommande programperiod.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!