Han är ny chef i Vimmerbys bowlinghall

Vimmerby Bowling är mer än bara klot och käglor. Nyligen rekryterades Peter Sandberg till en chefsposition och hans mål är att ta restaurangen till nya höjder.

Peter Sandberg är ny plats- och restaurangchef för Classic Bowl. "Det är viktigt att alla känner sig välkomna, oasvett om de är bowlingspelare eller inte. Jag vill att man ska bli positivt överraskad av både maten och helheten när man kommer hit", säger han.

Peter Sandberg är ny plats- och restaurangchef för Classic Bowl. "Det är viktigt att alla känner sig välkomna, oasvett om de är bowlingspelare eller inte. Jag vill att man ska bli positivt överraskad av både maten och helheten när man kommer hit", säger han.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2023-11-04 07:00

Som sextonåring flyttade Peter Sandberg från Vimmerby till Linköping, för att gå restaurangprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium. Efter att han var klar där var tanken att han skulle jobba som kock, men efter några år i branschen fick Sandberg tänka om. Vid sidan om arbetslivet spelade han nämligen bowling i elitserien, och det schemat gick inte alltid ihop.

– Bowlingen spelade man på kvällar och helger, och det är ofta de tiderna man jobbar som kock, säger han.

Valet att satsa på bowlingen ledde honom till slut in i logistikbranschen där han blev kvar i många år, bland annat på Arla i Vimmerby och nu senast en kort tid på Boklok i Gullringen.

Nu har han cirklat tillbaka till platsen där allt började. I slutet av augusti påbörjade han sin nya tjänst som plats- och restaurangchef på Classic Bowl, Vimmerbys bowlinghall, efter att ha blivit varslad från sin tidigare tjänst.

– Det är verkligen som att komma hem. Jag märker ju att det är det här jag gör bäst.

undefined
Peter beskriver sig själv som en servicemänniska. I och med sin nya roll är han lite av ansiktet utåt för bowlinghallen.

Peter Sandberg förklarar att kombinationen av att ha spelat bowling i 35 år och dessutom vara utbildad kock gör att positionen ger det bästa av två världar. Det är något som Mari Karlsson, en av dem som driver bowlinghallen, håller med om.

– Det är jättebra. Vi är väldigt glada över att ha anställt honom, säger hon.

undefined
Mari Karlsson och Peter Sandberg hoppas båda på att kunna utveckla bowlinghallens restaurangverksamhet.

Nu jobbar Sandberg, tillsammans med sina medarbetare, för att utveckla menyn och dessutom ta fram lite nya drinkar och viner som passar till maten. Ett mål för framtiden är att fler ska förstå att det är en restaurang dit man kan komma och äta, oavsett om man vill bowla eller inte.

– Men det är trots allt i grunden en bowlinghall och man kan inte bara ta bort förväntningarna som kommer med det. Det funkar inte att göra en helomvändning bara sådär, så man får ta små steg och göra förändringar lite i taget.

Vilka förväntningar har folk kring maten i en bowlinghall?

– Generellt sett är det ju burgare och friterat, så det blir lätt mycket sånt.

Hur många kommer till hallen bara för att äta, utan att bowla?

– Det är tyvärr inte så jättemånga i dagsläget, men kanske ett tiotal en vanlig kväll.

undefined
Classic Bowl ligger inte precis i centrum, utan en bit därifrån. Tidigare låg bowlinghallen i källaren av samma byggnad. "Det är kanske en liten nackdel, men vet folk vilka vi är så tror jag att de kommer i alla fall", säger Mari Karlsson, som tillsammans med sin man Per driver stället.

Både Peter Sandberg och Mari Karlsson är medvetna om att hallens geografiska läge kanske inte är optimalt för en restaurang.

– Samtidigt är sportbowlingen så befäst här i stan att läget också blivit det, säger Sandberg.

– Vet folk vilka vi är så tror jag att de kommer i alla fall, konstaterar Karlsson.

undefined
Det säljs en hel del öl i bowlinghallen, berättar Peter Sandberg.
Sandberg vill satsa på att utveckla restaurangdelen, så att de inte bara ska betraktas som en bowlinghall med mat, utan mer som en ordentlig restaurang. "Det är inte ett enmansprojekt även om jag kanske sjösätter saker och ting. Vi gör det tillsammans", säger han.
Sandberg vill satsa på att utveckla restaurangdelen, så att de inte bara ska betraktas som en bowlinghall med mat, utan mer som en ordentlig restaurang. "Det är inte ett enmansprojekt även om jag kanske sjösätter saker och ting. Vi gör det tillsammans", säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!