Hallberg och Betnér inför föreställningen i Vimmerby

Komikerna Magnus Betnér och Nisse Hallberg är ute på turné. Vimmerby Tidning har kollat läget med dem inför stoppet i Vimmerby.

När Vimmerby Tidning pratar med Magnus Betnér och Nisse Hallberg sitter de i bilen på väg till sitt turnéstopp i Mariestad.

När Vimmerby Tidning pratar med Magnus Betnér och Nisse Hallberg sitter de i bilen på väg till sitt turnéstopp i Mariestad.

Foto: Privat

Vimmerby2024-03-15 06:00

För att få ett grepp om vad Vimmerbyborna har att vänta sig när komikerduon kommer till stan den 21 mars ber vi om en hisspitch om föreställningen.

– Det är den bästa standup-showen i Sverige som är ute på vägarna just nu. Ska man bara gå på en ska man gå på våran, säger Magnus Betnér ödmjukt.

undefined
När Vimmerby Tidning pratar med Magnus Betnér och Nisse Hallberg sitter de i bilen på väg till sitt turnéstopp i Mariestad.

Vad har ni för relation till Vimmerby?

– Det är väl att Astrid Lindgrens Värld alltid är stängt. Jag har varit i Vimmerby tre gånger och det har aldrig varit öppet, så jag fattar inte hur man har tänkt där. Bygg in skiten inomhus, säger Betnér.

– Hmm, kan jag ha bott på Ikea-hotell där kanske?, säger kollegan Nisse Hallberg.

Vimmerby Tidning upplyser honom om att så förmodligen inte är fallet, och poängterar att de båda får chans att knyta nya band till staden när de kommer hit för att uppträda. För komikerduon spelar det dock inte särskilt stor roll på vilken plats de är och uppträder – alla som köpt biljetter ska få samma showupplevelse oavsett bostadsort.

– Sen plockar man alltid upp något lokalt, men på det stora hela är showen samma genom turnén, säger Betnér.

– I varje stad är det alltid en full man i publiken som låter, fyller Hallberg på.

Ett tips är att inte dra upp hotell som egentligen ligger i Älmhult...

– Jag ska påminna Nisse om det, försäkrar kollegan.

undefined
Standup-showen "Bränner ner huset" kommer till Hotell Ronja den 21 mars.

På frågan om hur de tror att Vimmerbypubliken kommer att vara i övrigt svarar Betnér att han har goda förhoppningar om en bra publik, vilket det enligt honom har varit när han gigat i Vimmerby tidigare. När Hallberg tänker högt säger han att han tror att det kommer att vara en ovanligt rar publik. Tillsammans når de följande slutsats:

– Det kommer nog vara en väldigt vän och blond publik som är lite fullare än snittet.

Har ni hört något om hur det ser ut med biljettförsäljningen?

– Ingen aning faktiskt, men det har varit fullt överallt hittills så jag tror och hoppas att det kommer bli det i Vimmerby också.

Både Nisse Hallberg och Magnus Betnér är rutinerade i branschen och har gjort ett flertal föreställningar på egen hand. När de nu gör en gemensam turné kör de fortfarande sina egna rutiner, så på scenen har de har de halva tiden var att underhålla publiken.

Är det en skräck att den ena partens skämt ska gå hem men inte den andras?

– Nej, vi är som stavhoppare. De som förlorar är alltid jätteglada när någon annan vinner, så är vi också. Det eggar en när det går bra för den andra och det hjälper också till att lyfta publiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!