Fler väljer ekomat

Allt fler Vimmerbybor väljer att handla ekologiskt. Trenden här är densamma som i resten av Sverige. - Totalt sett har försäljningen av ekologiska matvaror absolut ökat, säger Carina Nilsson på Ica Supermarket.

Petra Söderström från Vimmerby handlar ofta ekologiskt.

Petra Söderström från Vimmerby handlar ofta ekologiskt.

Foto:

Vimmerby2009-07-18 04:05


Trenden med ekologiska matvaror håller i sig. Ny Statistik från undersökningsföretaget the Nielsen Company visar att försäljningen av ekologisk mat ökade med 35 procent under första kvartalet i år jämfört med samma period förra året.
Trots lågkonjunkturen verkar intresset för ekomat alltså hålla i sig, och även i Vimmerby ökar försäljningen av ekomatvaror.
- En ökning är det absolut, säger Carina Nilsson på Ica Supermarket och fortsätter:
- Vi har ju tillgång till så mycket mer ekologiska varor i dag än för fem år sedan. Det finns ekologiskt kaffe, te, torkad frukt... ja det mesta egentligen.
Att många har mindre pengar i och med lågkonjunkturen verkar inte ha gått ut över "ekotänket". På Ica i Sverige ökade försäljningen av ekologiska matvaror med 50 procent under 2008 jämfört med 2007 och under första kvartalet i år ligger ökningstakten på cirka 20 procent.
- Visst tänker folk efter när de handlar och är prismedvetna, men man kanske prioriterar och tänker på att vara miljövänlig också. Vi har ju så mycket klimatdiskussioner i dag, säger Carina Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!