ALV: "Vi når inte riktigt upp till målet"

Färre än beräknat har besökt Astrid Lindgrens Värld under de senaste helgerna. Nu fokuserar parken istället på höstlovsöppet.

Nu har Astrid Lindgrens Värld stängt fram till höstlovet. "Vi ser framemot det. I år kommer vi ha öppet totalt 11 dagar och bokningsläget för vårt gästboende ser bra ut", säger vd Jocke Johansson.

Nu har Astrid Lindgrens Värld stängt fram till höstlovet. "Vi ser framemot det. I år kommer vi ha öppet totalt 11 dagar och bokningsläget för vårt gästboende ser bra ut", säger vd Jocke Johansson.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-09-13 08:00

Sedan huvudsäsongen tog slut har Astrid Lindgrens Värld haft öppet under tre helger. Men väderleken har gjort att trycket varit mindre än vad man trodde. 

– Helgerna är väldigt väderberoende. Vi har haft någon helg som har varit riktigt regnig, så då är det klart att det inte kommer lika många gäster då som man hoppats på och beräknat. Därför når vi inte riktigt upp till det mål som vi hade, vilket var 17 000 besökare. Men det är som det är. I övrigt har det gått bra och efter en fantastisk sommar så känns det fortfarande positivt, säger ALV:s vd Jocke Johansson. 

Totalt sett har parken haft omkring 350 000 besökare i år och fler förväntas det bli.

– Nu blickar vi framemot höstlovsöppet. När vi tittar på antal bokningar till vårt gästboende så är det bättre än vid samma tidpunkt 2019, vilket var vårt rekordår för höstlovet. Då kom det 40 000 gäster. Så med tillförsikt hoppas vi på ett höstlov med bra väder, för även där är det väderkänsligt. 

undefined
"Vi tjuvstartar höstlovsveckan helgen innan, vecka 42. Vi provade det för första gången 2019 och det blev ett väldigt positivt utfall med många som kom. Så vi har bestämt att vi ska fortsätta med det", berättar Jocke Johansson.

Den 29 september avvecklas fler restriktioner, vilket för Astrid Lindgrens Värld innebär att verksamheten under höstlovet går mot det normala. 

– Det är väldigt glädjade och innebär att det blir som vanligt hos oss. Vi behöver inte stå och räkna in gästerna till publikplatserna. Gästerna kommer inte heller behöva boka in sig på en specifik dag utan man köper en biljett och väljer när man vill komma. 

Höstlovsöppet tjuvstartar helgen 23-24 oktober. Sedan öppnar parken upp igen mellan 30 oktober och 7 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!