Färdigirrat: Nu är nya skyltar på plats

I åratal har informationstavlor med inaktuell information visat turisterna vilse i Vimmerby – men nu har tavlorna bytts ut. ”Det ser bra ut, och det är klokt att inte ha med några enskilda butiksnamn, då måste man byta informationen ofta”, säger Håkan Rosin, ordförande i Vimmerby Handel.

Trafikingenjör Maria Åkerö vid en av fem nya informationstavlor. "De blev bra".

Trafikingenjör Maria Åkerö vid en av fem nya informationstavlor. "De blev bra".

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-11-21 20:10

På torget, på parkeringsplatser i centrum – lite varstans har de suttit, informationstavlorna som välkomnar turisterna till shopping i Vimmerby. Men att använda dem som vägledning har varit en utmaning med stor vilserisk. Av de namngivna butikerna som listades intill kartorna var närmare 40 inaktuella. Många nedlagda sedan flera år, andra under nya namn eller på annan plats. På tavlorna kunde man hitta butiker som Nymans skor och Väskboden, frestas av en fika på Café Epok eller tänka sig ett bankärende hos Nordea. Något som åtminstone för en hemtam Vimmerbybo framstår mer som nostalgi än nutidsinformation.

Nu har de gamla tavlorna ersatts av fem nya placerade i centrum, på strategiska platser. Tavlorna upplyser om parkeringsplatser och samhällsservice och den som är intresserad av shopping får veta var man kan få information om butiksutbud. Det hela bekostas av gatukontoret.

– Vi tycker att de blev bra och tydliga, Vimmerby Handel, näringslivsenheten och Turistbyrån har fått varit med och tycka till, säger trafikingenjör Maria Åkerö.

Petra Pettersson, butiksägare i Vimmerby, är en av de som reagerade på de gamla skyltarna och hon kontaktade kommunen i våras för att få ett besked om vad som skulle göras åt saken. Nu är hon nöjd.

– Det är bra att informationen är mer allmänt hållen och av det slag besökarna behöver. Det känns ungefär som när man städat.

Håkan Rosin, Vimmerby Handel, tycker också att de nya informationstavlorna ligger mer i linje med det Vimmerby ska hälsa turister och besökare välkomna med.

– Det är inte en dag för tidigt. Att räkna upp en massa butiksnamn är inte särskilt smart, då får man byta ut informationen varje år. Det här är mycket bättre.

De kritiserade informationstavlorna har ersatts med nya.
De kritiserade informationstavlorna har ersatts med nya.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!